Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami podanymi przez producentów:
1 legenda (*) produkt zawiera wskazany alergen.
1p – gluten pszenny, 1ż – gluten żytni, 1j – gluten jęczmienny, 1o – gluten owsiany,
2 – jaja, 3 – ryby, 4 – mleko, 5 – seler, 6 -gorczyca,7 – ziarna sezamu, 8 – soja
08-05-2025r
Obiad
Zestaw I– pomidorowa z mak. 300ml (*1p,*4,*5) pulpet drobiowy w sosie 160g (*1p,*4,*5) ryż 200g
brokuł got.120g kompot owocowy 250 ml
Zestaw II – pomidorowa z mak. 300ml (*1p,*4,*5) pulpet drobiowy w sosie 160g (*1p,*4,*5) ryż 200g
brokuł got.120g kompot owocowy 250 ml
09-05-2025r
Obiad
Zestaw I– zupa z fasolki szparagowej 300 ml (*1p,*4,*5) ryba smażona 80g (*1p,*2,*3,*5) ziemniaki 200g sos grecki (*1p,*5) kompot owocowy 250ml.
Zestaw II – zupa z fasolki szparagowej 300 ml(*1p,*4,*5) ryba z pieca 60g (*3,*5) sos grecki 100g (*1p,*4,*5)
ziemniaki 200g kompot owocowy 250ml.
10-05-2025r
Obiad
Zestaw I – barszcz z mak. 300ml.(*1p,*4,*5) pieczeń wieprz.w sosie 160g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g sałata lodowa z olejem 150g kompot owocowy 250ml
Zestaw II –barszcz z mak. 300ml.(*1p,*4,*5) kurczak got. (*5) sos100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g
sałata lodowa z olejem 150g kompot owocowy 250ml
11-05–2025r
Obiad
Zestaw I – kalafiorowa 300ml (*1p,*5) kotlet schabowy 70g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g sur. z kapusty świeżej
z ogórkiem 150g (*2) kompot owocowy 250ml
Zestaw II – kalafiorowa 300ml (*1p,*5) schab got. w sosie 160g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g marchew got. 150g (*1p) kompot owocowy 250ml
12-05-2025r
Obiad
Zestaw I– zupa wiosenna 300ml.(*1p,*4,*5) szarpańce ziemniaki 200g sur z marchwi z brzoskwinią 150g kompot owocowy 250ml.
Zestaw II– zupa wiosenna 300ml.(*1p,*4,*5) kurczak w sosie słodko-kwaśnym 150g (*1p,*4,*5) , ryż 200g
kompot owocowy 250ml.
13-05-2025r
Obiad
Zestaw I – grochówka 300 ml (*1p,*4,*5) schab z pieczarkami 70g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g sur. z kap.pekińskiej 150g kompot owocowy 250ml
Zestaw II –jarzynowa z mak. 300 ml (*1p,*4,*5) bitka wieprzowa w sosie 180g (*1p,*5,*8) ziemniaki 200g sur. z kap.pekińskiej 150g kompot owocowy 250ml.
14-05-2025r
Obiad
Zestaw I– pieczarkowa z mak. 300 ml (*1p,*4,*5) kotlet miel duszony 80g (*1p*2,*5)
ziemniaki 200g sał. z ogór. kons.120g (*1p) kompot owocowy 250ml
Zestaw II –grysikowa 300 ml (*1p,*4,*5) pulpet got. 80g (*1p*2,*5) sos 100g (*1p,*4.*5)
ziemniaki 200g brokuł got. 120g (*1p) kompot owocowy 250ml
15-05-2025r
Obiad
Zestaw I – rosół z mak. 300 ml (*5) kurczak pieczony 180g (*5) ziemniaki 200g sur. z marchwi i jabłka 150g kompot owocowy 250ml.
Zestaw II – rosół z mak. 300 ml (*1p,*4,*5) kurczak gotowany 180g (*5) ziemniaki 200g sos biały 100g (*1p,*4,*5) sur. z marchwi i jabłka 150g kompot owocowy 250ml.
16-05-2025r
Obiad
Zestaw I – pomidorowa z ryżem300ml (*1p,*4,*5) ryba smażona 80g (*1p,*2,*3,*5) ziemniaki 200g
sałata lodowa 150g kompot owocowy 250ml.
Zestaw II –pomidorowa z ryżem 300ml (*1p,*4,*5) ryba z pieca (*3,*5) sos biały 100g (*1p,*4,*5)
ziemniaki 200g sałata lodowa 150g (*1p,*4,*5) kompot owocowy 250ml
17-05–2025r
Obiad
Zestaw I– z groszku i marchewki 300 ml (*1p,*4,*5) pieczeń wieprz. w sosie 160g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g sał. z buraków 150g kompot owocowy 250ml.
Zestaw II – z groszku i marchewki 300 ml (*1p,*4,*5) sztuka mięsa w sosie 160g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g sał. z buraków 150g kompot owocowy 250ml.
18-05-2025r
Obiad
Zestaw I – grysikowa 300ml.(*5,*1p) filet panierowany 70g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g brokuł got. 150g kompot owocowy 250ml.
Zestaw II – grysikowa 300ml.(*5,*1p) filet gotowany 60g (*5) ziemniaki 200g sos biały 100g (*1p,*4,*5) brokuł got. 150g kompot owocowy 250ml.
19-05-2025r
Obiad
Zestaw I – zupa z fasolki szparagowej 300 ml(*1p,*4,*5) de’volaille (*1p,*2) ziemniaki 200g
sur. z białej kapusty 120g kompot owocowy 250ml
Zestaw II – zupa z fasolki szparagowej 300 ml(*1p,*4,*5) kurczak gotowany (*5) sos biały 100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g marchew got. 150g (*1p) kompot owocowy 250ml
20-05-2025r
Obiad
Zestaw I – żurek 300 ml (*1p ,4,5*) gulasz wieprz.160g (*1p,*5) kasza 200g (*1j)
sałatka z buraków 150g (*1p) kompot owocowy 250 ml.
Zestaw II – jarzynowa 300 ml (*1p ,*4,5*) sztuka mięsa w sosie160g (*1p,*5) kasza 200g (*1j)
sałatka z buraków 150g (*1p) kompot owocowy 250 ml.
( zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu )