Przejdź do treści

SZPITAL OSTRÓW WIELKOPOLSKI

Jesteśmy dla Was

Oddziały

Szpitalne

Poradnie

Specjalistyczne

Laboratorium

Wyniki on-line

Wieczorynka

Nocna i Świąteczna
Opieka Zdrowotna

Aktualny Jadłospis

Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami podanymi przez producentów:
1 legenda (*) produkt zawiera wskazany alergen.
1p – gluten pszenny, 1ż – gluten żytni, 1j – gluten jęczmienny, 1o – gluten owsiany,
2 – jaja, 3 – ryby, 4 – mleko, 5 – seler, 6 -gorczyca,7 – ziarna sezamu, 8 – soja

 

      11-04-2025r  

      Obiad

      Zestaw I–  zupa z fasolki szparagowej 300 ml (*1p,*4,*5)  ryba smażona 80g  (*1p,*2,*3,*5) ziemniaki 200g sos          grecki  (*1p,*5) kompot owocowy 250ml.

      Zestaw II  – zupa z fasolki szparagowej 300 ml(*1p,*4,*5) ryba z pieca 60g (*3,*5) sos grecki 100g (*1p,*4,*5) 

      ziemniaki 200g kompot owocowy 250ml.

     12-04-2025r 

     Obiad

     Zestaw I – barszcz z mak. 300ml.(*1p,*4,*5) pieczeń wieprz.w sosie 160g  (*1p,*2,*5)  ziemniaki 200g  sałata   lodowa z olejem 150g  kompot owocowy 250ml

     Zestaw  II  –barszcz z mak. 300ml.(*1p,*4,*5) kurczak got. (*5) sos100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g

       sałata lodowa z olejem 150g kompot owocowy 250ml

     13-04-2025r

     Obiad

     Zestaw I –  kalafiorowa  300ml (*1p,*5) kotlet schabowy 70g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g sur. z kapusty świeżej   

      z ogórkiem 150g (*2) kompot owocowy 250ml

     Zestaw II –  kalafiorowa 300ml (*1p,*5) schab got. w sosie 160g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g marchew got. 150g         (*1p) kompot owocowy 250ml

      14-04-2025r

      Obiad

      Zestaw  I– zupa wiosenna 300ml.(*1p,*4,*5) szarpańce ziemniaki 200g sur z marchwi z brzoskwinią 150g    kompot owocowy 250ml.

      Zestaw  II– zupa wiosenna 300ml.(*1p,*4,*5)   kurczak w sosie słodko-kwaśnym 150g (*1p,*4,*5) , ryż 200g

      kompot owocowy 250ml.

      15-04-2025r

      Obiad

      Zestaw  I – grochówka 300 ml (*1p,*4,*5)  schab z pieczarkami 70g (*1p,*2,*5)  ziemniaki 200g sur. z             kap.pekińskiej 150g kompot owocowy 250ml

      Zestaw  II –jarzynowa z mak. 300 ml (*1p,*4,*5) bitka  wieprzowa  w sosie 180g (*1p,*5,*8) ziemniaki 200g    sur. z kap.pekińskiej 150g kompot owocowy 250ml.

      16-04-2025r  

      Obiad

      Zestaw  I–  pieczarkowa z mak. 300 ml (*1p,*4,*5) kotlet miel duszony 80g (*1p*2,*5)   

      ziemniaki 200g sał. z buraków 150g   kompot owocowy 250ml

      Zestaw  II –grysikowa  300 ml (*1p,*4,*5) pulpet got. 80g (*1p*2,*5)  sos 100g (*1p,*4.*5)   

      ziemniaki 200g sał. z buraków 150g  kompot owocowy 250ml

     17-04-2025r

     Zestaw I – zupa pomidorowa z ryżem (*4,*5)  filet drob. duszony 160g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g brokuł got.      120g kompot owocowy 250ml

     Zestaw II – zupa pomidorowa z ryżem (*4,*5)  filet drob. duszony 160g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g brokuł got.      120g kompot owocowy 250ml

    18-04-2025r  WIELKI PIĄTEK

     Obiad

     Zestaw  I –  zupa z groszku i marchewki 300 ml (*1p,*4,*5) śledź w śmietanie 200g (*4 ,*3) ziemniaki 200g    kompot  owocowy 250ml.

     Zestaw  II – zupa z fasolki szparag. 300 ml (*1p,*4,*5) ryba z pieca 60g (*5 ) ziemniaki  200g sos grecki 100g    (*1p,*4,*5) kompot owocowy 250ml.

     19-04-2025r   WIELKA SOBOTA

       Obiad

       Zestaw  I–  krupnik 300ml.(*1j,*4,*5)  sztuka mięsa w sosie 160g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g  sałata lodowa z         olejem 120g (*5) kompot owocowy 250 ml

       Zestaw  II – krupnik 300ml.(*1j,*4,*5)  sztuka mięsa w sosie 160g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g  sałata lodowa z         olejem 120g (*5) kompot owocowy 250 ml

      20-04-2025r WIELKANOC I ŚWIĘTO

      Obiad

      Zestaw  I – rosół z mak. 300ml.(*1p,*5) udko got. 200g (*5) sos100g (*1p,*4,*5)  ryż 200g marchewka z             groszkiem 120g (*1p,*4) kompot owocowy 250ml.

      Zestaw  II –  rosół z mak. 300ml.(*1p,*5) udko got. 200g (*5) sos100g (*1p,*4,*5) ryż 200g marchewka z       groszkiem 120g (*1p,*4) kompot owocowy 250ml.

 

21-04-2025r

Obiad

Zestaw I – grysikowa 300ml.(*5,*1p) kotlet schabowy 70g (*1p,*2) ziemniaki 200g brokuł got. 150g

kompot owocowy 250ml.

Zestaw II – grysikowa 300ml.(*5,*1p) schab gotowany 60g (*5) ziemniaki 200g sos biały 100g (*1p,*4,*5) brokuł got. 150g kompot owocowy 250ml.

22-04-2025r

Obiad

Zestaw I – zupa z fasolki szparagowej 300 ml(*1p,*4,*5) de’volaille (*1p,*2) ziemniaki 200g

sur. z białej kapusty 120g kompot owocowy 250ml

Zestaw II – zupa z fasolki szparagowej 300 ml(*1p,*4,*5) kurczak gotowany (*5) sos biały 100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g marchew got. 150g (*1p) kompot owocowy 250ml

23-04-2025r

Obiad

Zestaw I – żurek 300 ml (*1p ,4,5*) gulasz wieprz.160g (*1p,*5) ziemniaki 200g (*1j)

sałatka z buraków 150g (*1p) kompot owocowy 250 ml.

Zestaw II – jarzynowa 300 ml (*1p ,*4,5*) sztuka mięsa w sosie160g (*1p,*5) ziemniaki 200g (*1j)

sałatka z buraków 150g (*1p) kompot owocowy 250 ml.

24-04-2025r

Zestaw I – kapuśniak z b.kapusty 300ml (*1p,*4,*5) filet panierowany 70g (*1p,*2) ziemniaki 200g

marchew z groszkiem 150g kompot owocowy 250ml

Zestaw II –ziemniaczanka 300ml (*1p,*4,*5) potrawka z żołądków 160g (*1p,*4,*5) ryż 200g marchew z groszkiem 150g kompot owocowy 250ml

25-04-2025r

Obiad

Zestaw I – pomidorowa z mak. 300 ml (*1p,*4,*5 ) ryba smażona 100g (*1p,*2) ziemniaki 200 sałata lodowa z olejem 150g kompot owocowy 250ml

Zestaw II – pomidorowa z mak. 300 ml (*1p,*4,*5 ) pulpet rybny 60g (*3,*5) sos 100 (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g sałata lodowa z olejem 150g kompot owocowy 250ml

 

26-04-2025r

Obiad

Zestaw I –zupa kalafiorowa 300ml.(*1p,*4,*5) kotlet schabowy 80g (*1p,*2) ziemniaki 200g

sur. z marchwi i jabłka 150g kompot owocowy 250ml.

Zestaw II –zupa kalafiorowa 300ml.(*1p,*4,*5) schab got. w sosie (*1p,*2,*5)

ziemniaki 200g sur. z marchwi i jabłka 150g kompot owocowy 250 ml.

27-04-2025r

Obiad

Zestaw I – rosół z mak. 300ml (*1p,*5) kurczak gotowany 180g sos 100g (*1p,*4) ryż 200g brokuł got.150g kompot owocowy 250ml

Zestaw II – rosół z mak. 300ml (*1p,*5) kurczak gotowany 180g sos 100g (*1p,*4) ryż 200g brokuł got.150g kompot owocowy 250ml

28-04-2025r

Obiad

Zestaw I – krupnik 300 ml (*1j ,4,5*) fasolka po bretońsku 300g (*1p,*5,*8) ziemniaki 200g kompot owocowy 250ml

Zestaw II – krupnik 300 ml (*1j ,4,5*) filet gotowany 60g (*5) ziemniaki 200g sos biały 100g (*1p,*4,*5) marchew got. 120g kompot owocowy 250ml

29-04-2025r

Obiad

Zestaw I – barszcz z mak. 300ml (*1p,*5) pieczeń wieprz. w sosie 160g (*1p,*5) ziemniaki 200g

sur z kap.pekińskiej 150g (*2) kompot owocowy 250ml

Zestaw II –barszcz z mak. 300ml (*1p,*5) sztuka mięsa got. w sosie 180g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g

sur z kap.pekińskiej 150g (*2) kompot owocowy 250ml

30-04-2025r

Obiad

Zestaw I – jarzynowa 300 ml (*1p,*4, 5) kapuśniaczki 80g (*1p,*2,*5) sos pomidorowy100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g kompot owocowy 250ml

Zestaw II – jarzynowa 300 ml (*1p,*4,*5) pulpet got. 80g (*1p,*2,*5) sos pomidorowy100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g kompot owocowy 250ml

 

( zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu )