Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami podanymi przez producentów:
1 legenda (*) produkt zawiera wskazany alergen.
1p – gluten pszenny, 1ż – gluten żytni, 1j – gluten jęczmienny, 1o – gluten owsiany,
2 – jaja, 3 – ryby, 4 – mleko, 5 – seler, 6 -gorczyca,7 – ziarna sezamu, 8 – soja
11-04-2025r
Obiad
Zestaw I– zupa z fasolki szparagowej 300 ml (*1p,*4,*5) ryba smażona 80g (*1p,*2,*3,*5) ziemniaki 200g sos grecki (*1p,*5) kompot owocowy 250ml.
Zestaw II – zupa z fasolki szparagowej 300 ml(*1p,*4,*5) ryba z pieca 60g (*3,*5) sos grecki 100g (*1p,*4,*5)
ziemniaki 200g kompot owocowy 250ml.
12-04-2025r
Obiad
Zestaw I – barszcz z mak. 300ml.(*1p,*4,*5) pieczeń wieprz.w sosie 160g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g sałata lodowa z olejem 150g kompot owocowy 250ml
Zestaw II –barszcz z mak. 300ml.(*1p,*4,*5) kurczak got. (*5) sos100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g
sałata lodowa z olejem 150g kompot owocowy 250ml
13-04-2025r
Obiad
Zestaw I – kalafiorowa 300ml (*1p,*5) kotlet schabowy 70g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g sur. z kapusty świeżej
z ogórkiem 150g (*2) kompot owocowy 250ml
Zestaw II – kalafiorowa 300ml (*1p,*5) schab got. w sosie 160g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g marchew got. 150g (*1p) kompot owocowy 250ml
14-04-2025r
Obiad
Zestaw I– zupa wiosenna 300ml.(*1p,*4,*5) szarpańce ziemniaki 200g sur z marchwi z brzoskwinią 150g kompot owocowy 250ml.
Zestaw II– zupa wiosenna 300ml.(*1p,*4,*5) kurczak w sosie słodko-kwaśnym 150g (*1p,*4,*5) , ryż 200g
kompot owocowy 250ml.
15-04-2025r
Obiad
Zestaw I – grochówka 300 ml (*1p,*4,*5) schab z pieczarkami 70g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g sur. z kap.pekińskiej 150g kompot owocowy 250ml
Zestaw II –jarzynowa z mak. 300 ml (*1p,*4,*5) bitka wieprzowa w sosie 180g (*1p,*5,*8) ziemniaki 200g sur. z kap.pekińskiej 150g kompot owocowy 250ml.
16-04-2025r
Obiad
Zestaw I– pieczarkowa z mak. 300 ml (*1p,*4,*5) kotlet miel duszony 80g (*1p*2,*5)
ziemniaki 200g sał. z buraków 150g kompot owocowy 250ml
Zestaw II –grysikowa 300 ml (*1p,*4,*5) pulpet got. 80g (*1p*2,*5) sos 100g (*1p,*4.*5)
ziemniaki 200g sał. z buraków 150g kompot owocowy 250ml
17-04-2025r
Zestaw I – zupa pomidorowa z ryżem (*4,*5) filet drob. duszony 160g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g brokuł got. 120g kompot owocowy 250ml
Zestaw II – zupa pomidorowa z ryżem (*4,*5) filet drob. duszony 160g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g brokuł got. 120g kompot owocowy 250ml
18-04-2025r WIELKI PIĄTEK
Obiad
Zestaw I – zupa z groszku i marchewki 300 ml (*1p,*4,*5) śledź w śmietanie 200g (*4 ,*3) ziemniaki 200g kompot owocowy 250ml.
Zestaw II – zupa z fasolki szparag. 300 ml (*1p,*4,*5) ryba z pieca 60g (*5 ) ziemniaki 200g sos grecki 100g (*1p,*4,*5) kompot owocowy 250ml.
19-04-2025r WIELKA SOBOTA
Obiad
Zestaw I– krupnik 300ml.(*1j,*4,*5) sztuka mięsa w sosie 160g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g sałata lodowa z olejem 120g (*5) kompot owocowy 250 ml
Zestaw II – krupnik 300ml.(*1j,*4,*5) sztuka mięsa w sosie 160g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g sałata lodowa z olejem 120g (*5) kompot owocowy 250 ml
20-04-2025r WIELKANOC I ŚWIĘTO
Obiad
Zestaw I – rosół z mak. 300ml.(*1p,*5) udko got. 200g (*5) sos100g (*1p,*4,*5) ryż 200g marchewka z groszkiem 120g (*1p,*4) kompot owocowy 250ml.
Zestaw II – rosół z mak. 300ml.(*1p,*5) udko got. 200g (*5) sos100g (*1p,*4,*5) ryż 200g marchewka z groszkiem 120g (*1p,*4) kompot owocowy 250ml.
21-04-2025r
Obiad
Zestaw I – grysikowa 300ml.(*5,*1p) kotlet schabowy 70g (*1p,*2) ziemniaki 200g brokuł got. 150g
kompot owocowy 250ml.
Zestaw II – grysikowa 300ml.(*5,*1p) schab gotowany 60g (*5) ziemniaki 200g sos biały 100g (*1p,*4,*5) brokuł got. 150g kompot owocowy 250ml.
22-04-2025r
Obiad
Zestaw I – zupa z fasolki szparagowej 300 ml(*1p,*4,*5) de’volaille (*1p,*2) ziemniaki 200g
sur. z białej kapusty 120g kompot owocowy 250ml
Zestaw II – zupa z fasolki szparagowej 300 ml(*1p,*4,*5) kurczak gotowany (*5) sos biały 100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g marchew got. 150g (*1p) kompot owocowy 250ml
23-04-2025r
Obiad
Zestaw I – żurek 300 ml (*1p ,4,5*) gulasz wieprz.160g (*1p,*5) ziemniaki 200g (*1j)
sałatka z buraków 150g (*1p) kompot owocowy 250 ml.
Zestaw II – jarzynowa 300 ml (*1p ,*4,5*) sztuka mięsa w sosie160g (*1p,*5) ziemniaki 200g (*1j)
sałatka z buraków 150g (*1p) kompot owocowy 250 ml.
24-04-2025r
Zestaw I – kapuśniak z b.kapusty 300ml (*1p,*4,*5) filet panierowany 70g (*1p,*2) ziemniaki 200g
marchew z groszkiem 150g kompot owocowy 250ml
Zestaw II –ziemniaczanka 300ml (*1p,*4,*5) potrawka z żołądków 160g (*1p,*4,*5) ryż 200g marchew z groszkiem 150g kompot owocowy 250ml
25-04-2025r
Obiad
Zestaw I – pomidorowa z mak. 300 ml (*1p,*4,*5 ) ryba smażona 100g (*1p,*2) ziemniaki 200 sałata lodowa z olejem 150g kompot owocowy 250ml
Zestaw II – pomidorowa z mak. 300 ml (*1p,*4,*5 ) pulpet rybny 60g (*3,*5) sos 100 (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g sałata lodowa z olejem 150g kompot owocowy 250ml
26-04-2025r
Obiad
Zestaw I –zupa kalafiorowa 300ml.(*1p,*4,*5) kotlet schabowy 80g (*1p,*2) ziemniaki 200g
sur. z marchwi i jabłka 150g kompot owocowy 250ml.
Zestaw II –zupa kalafiorowa 300ml.(*1p,*4,*5) schab got. w sosie (*1p,*2,*5)
ziemniaki 200g sur. z marchwi i jabłka 150g kompot owocowy 250 ml.
27-04-2025r
Obiad
Zestaw I – rosół z mak. 300ml (*1p,*5) kurczak gotowany 180g sos 100g (*1p,*4) ryż 200g brokuł got.150g kompot owocowy 250ml
Zestaw II – rosół z mak. 300ml (*1p,*5) kurczak gotowany 180g sos 100g (*1p,*4) ryż 200g brokuł got.150g kompot owocowy 250ml
28-04-2025r
Obiad
Zestaw I – krupnik 300 ml (*1j ,4,5*) fasolka po bretońsku 300g (*1p,*5,*8) ziemniaki 200g kompot owocowy 250ml
Zestaw II – krupnik 300 ml (*1j ,4,5*) filet gotowany 60g (*5) ziemniaki 200g sos biały 100g (*1p,*4,*5) marchew got. 120g kompot owocowy 250ml
29-04-2025r
Obiad
Zestaw I – barszcz z mak. 300ml (*1p,*5) pieczeń wieprz. w sosie 160g (*1p,*5) ziemniaki 200g
sur z kap.pekińskiej 150g (*2) kompot owocowy 250ml
Zestaw II –barszcz z mak. 300ml (*1p,*5) sztuka mięsa got. w sosie 180g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g
sur z kap.pekińskiej 150g (*2) kompot owocowy 250ml
30-04-2025r
Obiad
Zestaw I – jarzynowa 300 ml (*1p,*4, 5) kapuśniaczki 80g (*1p,*2,*5) sos pomidorowy100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g kompot owocowy 250ml
Zestaw II – jarzynowa 300 ml (*1p,*4,*5) pulpet got. 80g (*1p,*2,*5) sos pomidorowy100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g kompot owocowy 250ml
( zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu )