Przejdź do treści

SZPITAL OSTRÓW WIELKOPOLSKI

Jesteśmy dla Was

Oddziały

Szpitalne

Poradnie

Specjalistyczne

Laboratorium

Wyniki on-line

Wieczorynka

Nocna i Świąteczna
Opieka Zdrowotna

Aktualny Jadłospis

Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami podanymi przez producentów:
1 legenda (*) produkt zawiera wskazany alergen.
1p – gluten pszenny, 1ż – gluten żytni, 1j – gluten jęczmienny, 1o – gluten owsiany,
2 – jaja, 3 – ryby, 4 – mleko, 5 – seler, 6 -gorczyca,7 – ziarna sezamu, 8 – soja

 

01-06-2025r

Obiad

Zestaw I –rosół z mak. 300ml (*1p,*5) kurczak pieczony (*5) ziemniaki 200g brokuł got. 150g

kompot owocowy 250 ml

Zestaw II – rosół z mak. (*5) kurczak gotowany (*5) sos biały 100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g

brokuł got. 150g kompot owocowy 250 ml

02-06-2025r

Obiad

Zestaw I– z groszku i marchewki 300 ml (*1p,*4,*5) de’volaille 1 szt ziemniaki 200g sur. z b.kapusty 150g

kompot owocowy 250ml.

Zestaw II – z groszku i marchewki 300 ml (*1p,*4,*5) ryż z warzywami 400g

03-06-2025r

Obiad

Zestaw I– owocowa z mak. 300ml (*1p)kotlet mielony z ceb.180g ziemniaki 200g sałata lodowa 150g

kompot owocowy 250 ml

Zestaw II – owocowa z mak. 300ml (*1p) pulpet got. 80g sos100g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g

sałata lodowa 150g (*5) kompot owocowy 250 ml

 

04-06-2025r

Zestaw I– fasolowa 300ml.(*1p,*4,*5) rolada wieprz w sosie 160g(*1p,*2,*4) ziemniaki 200g

sał. z buraków 150g kompot owocowy 250ml.

Zestaw II –grysikowa 300ml.(*1p,*5) rolada schabowa z warzywami z sosem 160g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g

sał. z buraków 150g kompot owocowy 250ml.

05-06-2025r

Obiad

Zestaw I– pomidorowa z mak. 300ml (*1p,*4,*5) sznycel drobiowy 80g (*1p,*2) ziemniaki 200g

Kapusta młoda gotowana 150g kompot owocowy 250 ml

Zestaw II – pomidorowa z mak. 300ml (*1p,*4,*5) pulpet drobiowy w sosie 160g (*1p,*4,*5) ryż 200g

brokuł got.150g kompot owocowy 250 ml

06-06-2025r

Obiad

Zestaw I– zupa z fasolki szparagowej 300 ml (*1p,*4,*5) ryba smażona 80g (*1p,*2,*3,*5) ziemniaki 200g sos grecki (*1p,*5) kompot owocowy 250ml.

Zestaw II – zupa z fasolki szparagowej 300 ml(*1p,*4,*5) ryba z pieca 60g (*3,*5) sos grecki 100g (*1p,*4,*5)

ziemniaki 200g kompot owocowy 250ml.

07-06-2025r

Obiad

Zestaw I – zupa z botwinki 300ml.(*1p,*4,*5) pieczeń wieprz.w sosie 160g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g sałata lodowa z olejem 150g kompot owocowy 250ml

Zestaw II –zupa z botwinki 300ml.(*1p,*4,*5) kurczak got. (*5) sos100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g

sałata lodowa z olejem 150g kompot owocowy 250ml

08-06-2025r

Obiad

Zestaw I – kalafiorowa 300ml (*1p,*5) kotlet schabowy 70g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g sur. z kapusty świeżej

z ogórkiem 150g (*2) kompot owocowy 250ml

Zestaw II – kalafiorowa 300ml (*1p,*5) schab got. w sosie 160g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g marchew got. 150g (*1p) kompot owocowy 250ml

09-06-2025r

Obiad

Zestaw I– zupa wiosenna 300ml.(*1p,*4,*5) szarpańce ziemniaki 200g sur z marchwi z brzoskwinią 150g kompot owocowy 250ml.

Zestaw II– zupa wiosenna 300ml.(*1p,*4,*5) kurczak w sosie słodko-kwaśnym 150g (*1p,*4,*5) , ryż 200g

kompot owocowy 250ml.

10-06-2025r

Obiad

Zestaw I – grochówka 300 ml (*1p,*4,*5) schab z pieczarkami 70g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g sur. z kap.pekińskiej 150g kompot owocowy 250ml

Zestaw II –jarzynowa z mak. 300 ml (*1p,*4,*5) bitka wieprzowa w sosie 180g (*1p,*5,*8) ziemniaki 200g sur. z kap.pekińskiej 150g kompot owocowy 250ml.

( zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu )