CENNIK
Obiad pełny na wynos..............................25 zł
II danie na wynos......................................23 zł
Obiad pełny na miejscu...........................24 zł
II danie na miejscu...................................22 zł
Zupa (1 litr)..................................................7 zł
Zupa w termopaku......................................4 zł
Śniadanie/ kolacja.......................................8 zł
AKTUALNY JADŁOSPIS
Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami podanymi przez producentów:
1 legenda (*) produkt zawiera wskazany alergen.
1p - gluten pszenny, 1ż - gluten żytni, 1j - gluten jęczmienny, 1o - gluten owsiany,
2 - jaja, 3 - ryby, 4 - mleko, 5 - seler, 6 -gorczyca,7 - ziarna sezamu, 8 - soja
27-09-2024r
Obiad
Zestaw I– zupa z fasolki szparagowej 300 ml (*1p,*4,*5) ryba smażona 80g (*1p,*2,*3,*5) ziemniaki 200g sos grecki (*1p,*5) kompot owocowy 250ml.
Zestaw II – zupa z fasolki szparagowej 300 ml(*1p,*4,*5) ryba z pieca 60g (*3,*5) sos grecki 100g (*1p,*4,*5)
ziemniaki 200g kompot owocowy 250ml.
28-09-2024r
Obiad
Zestaw I – pomidorowa z mak. 300ml.(*1p,*4,*5) pieczeń wieprz.w sosie 160g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g sałata lodowa z olejem 150g kompot owocowy 250ml
Zestaw II –pomidorowa z mak. 300ml.(*1p,*4,*5) kurczak got. (*5) sos100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g
sałata lodowa z olejem 150g kompot owocowy 250ml
29-09-2024r
Obiad
Zestaw I – kalafiorowa 300ml (*1p,*5) kotlet schabowy 70g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g sur. z kapusty świeżej
z ogórkiem 150g (*2) kompot owocowy 250ml
Zestaw II – kalafiorowa 300ml (*1p,*5) schab got. w sosie 160g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g marchew got. 150g (*1p) kompot owocowy 250ml
30-09-2024r
Obiad
Zestaw I– zupa wiosenna 300ml.(*1p,*4,*5) szarpańce ziemniaki 200g sur z marchwi z brzoskwinią 150g kompot owocowy 250ml.
Zestaw II– zupa wiosenna 300ml.(*1p,*4,*5) kurczak w sosie słodko-kwaśnym 150g (*1p,*4,*5) , ryż 200g
kompot owocowy 250ml.
01-10-2024r
Obiad
Zestaw I – grochówka 300 ml (*1p,*4,*5) bitka wieprzowa w sosie 160g (*1p,*5) ziemniaki 200g sur. z kap.pekińskiej 150g kompot owocowy 250ml
Zestaw II –jarzynowa z mak. 300 ml (*1p,*4,*5) bitka wieprzowa w sosie 180g (*1p,*5,*8) ziemniaki 200g sur. z kap.pekińskiej 150g kompot owocowy 250ml.
02-10-2024r
Obiad
Zestaw I– krupnik 300 ml (*1j,*4,*5) leczo 200g (*1p,*5,*8) ryż 200g kompot owocowy 250ml
Zestaw II –krupnik 300 ml (*1j,*4,*5) pulpet got. 80g (*1p*2,*5) sos 100g (*1p,*4.*5)
ryż 200g marchew got. 120g (*1p) kompot owocowy 250ml
03-10-2024r
Obiad
Zestaw I – rosół z mak. 300 ml (*5) kurczak pieczony 180g (*5) ziemniaki 200g sur. z marchwi i jabłka 150g kompot owocowy 250ml.
Zestaw II – rosół z mak. 300 ml (*1p,*4,*5) kurczak gotowany 180g (*5) ziemniaki 200g sos biały 100g (*1p,*4,*5) sur. z marchwi i jabłka 150g kompot owocowy 250ml.
04-10-2024r
Obiad
Zestaw I – barszcz z ziem. 300ml (*1p,*4,*5) ryba smażona 80g (*1p,*2,*3,*5) ziemniaki 200g
sałata lodowa 150g kompot owocowy 250ml.
Zestaw II –barszcz z ziem. 300ml (*1p,*4,*5) ryba z pieca (*3,*5) sos biały 100g (*1p,*4,*5)
ziemniaki 200g sałata lodowa 150g (*1p,*4,*5) kompot owocowy 250ml
05-10-2024r
Obiad
Zestaw I– z groszku i marchewki 300 ml (*1p,*4,*5) sztuka mięsa w sosie chrzanowym 160g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g sał. z buraków 150g kompot owocowy 250ml.
Zestaw II – z groszku i marchewki 300 ml (*1p,*4,*5) sztuka mięsa w sosie 160g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g sał. z buraków 150g kompot owocowy 250ml.
06-10-2024r
Obiad
Zestaw I – grysikowa 300ml.(*5,*1p) filet panierowany 70g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g brokuł got. 150g kompot owocowy 250ml.
Zestaw II – grysikowa 300ml.(*5,*1p) filet gotowany 60g (*5) ziemniaki 200g sos biały 100g (*1p,*4,*5) brokuł got. 150g kompot owocowy 250ml.
07-10-2024r
Obiad
Zestaw I – zupa z fasolki szparagowej 300 ml(*1p,*4,*5) makaron z sosem myśliwskim 350g (*1p, *4, *5, *8) kompot owocowy 250ml
Zestaw II – zupa z fasolki szparagowej 300 ml(*1p,*4,*5) kurczak gotowany (*5) sos biały 100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g kalafior got. 150g (*1p) kompot owocowy 250ml
08-10-2024r
Obiad
Zestaw I – żurek 300 ml (*1p ,4,5*) gulasz wieprz.160g (*1p,*5) kasza 200g (*1j)
sałata lodowa z oliwą 150g (*1p) kompot owocowy 250 ml.
Zestaw II – jarzynowa 300 ml (*1p ,*4,5*) sztuka mięsa w sosie160g (*1p,*5) kasza 200g (*1j)
sałata lodowa z oliwą 150g (*1p) kompot owocowy 250 ml.
09-10-2024r
Obiad
Zestaw I – barszcz z mak. 300 ml (*1p,*5) pieczeń rzymska 80g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g
sur. z kap.pekińskiej z marchwią 150g kompot owocowy 250 ml.
Zestaw II –barszcz z mak.300 ml (*1p) pulpet w sosie 180g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g
sur. z kap.pekińskiej z marchwią 150g kompot owocowy 250 ml.
10-10-2024r
Zestaw I – brokułowa 300ml (*1p,*4,*5) filet panierowany 1szt ziemniaki 200g
marchew z groszkiem 150g kompot owocowy 250ml
Zestaw II –brokułowa 300ml (*1p,*4,*5) potrawka z żołądków 160g (*1p,*4,*5) ryż 200g marchew z groszkiem 150g kompot owocowy 250ml
( zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu )