CENNIK
Obiad pełny na wynos..............................21 zł
II danie na wynos......................................19 zł
Obiad pełny na miejscu...........................20 zł
II danie na miejscu...................................18 zł
Zupa (1 litr)..................................................6 zł
Zupa w termopaku......................................4 zł
Śniadanie/ kolacja.......................................7 zł
AKTUALNY JADŁOSPIS
Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami podanymi przez producentów:
1 legenda (*) produkt zawiera wskazany alergen.
1p - gluten pszenny, 1ż - gluten żytni, 1j - gluten jęczmienny, 1o - gluten owsiany,
2 - jaja, 3 - ryby, 4 - mleko, 5 - seler, 6 -gorczyca,7 - ziarna sezamu, 8 - soja
30-01-2023r
Obiad
Zestaw I – zupa z groszku i marchewki 300 ml(*1p,*4,*5) makaron z mięsem (*1p,*4,*5) kapusta kisz. got. 150g kompot owocowy 250ml
Zestaw II – zupa pomidorowa z mak. 300 ml(*1p,*4,*5) kurczak gotowany (*5) sos biały 100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g kalafior got. 120g (*1p) kompot owocowy 250ml
31-01-2023r
Obiad
Zestaw I – żurek 300 ml (*1p ,4,5*) gulasz wieprz.160g (*1p,*5) ziemniaki 200g (*1j)
sałata lodowa z oliwą 120g (*1p) kompot owocowy 250 ml.
Zestaw II – ryżanka 300 ml (*1p ,4,5*) sztuka mięsa w sosie160g (*1p,*5) ziemniaki 200g (*1j) sałata lodowa z oliwą 120g (*1p) kompot owocowy 250 ml.
01-02-2023r
Obiad
Zestaw I – barszcz z mak.300 ml (*1p,*5) pieczeń rzymska 80g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g
sur. z selera i jabłka 120g (*5) kompot owocowy 250 ml.
Zestaw II –barszcz z mak. 300 ml (*1p) pulpet w sosie 180g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g
sur. z selera i jabłka 120g (*5) kompot owocowy 250 ml.
02-02-2023r
Obiad
Zestaw I – szpinakowa 300ml (*1p,*4,*5) filet drob duszony w sosie 160g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g sał. z buraków 120g kompot owocowy 250ml
Zestaw II –szpinakowa 300ml (*1p,*4,*5) filet drob duszony w sosie 160g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g sał. z buraków120g kompot owocowy 250ml
03-02-2023r
Obiad
Zestaw I – pomidorowa z ryżem 300 ml (*1p,*4,*5 ) kopytka z kapustą kiszoną gotowaną 450g(*1p,*2,*5) kompot owocowy 250ml
Zestaw II – pomidorowa z ryżem 300 ml (*1p,*4,*5 ) ryba z pieca 60g (*3,*5) sos 100 (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g brokuł got. 120g kompot owocowy 250ml
04-02-2023r
Obiad
Zestaw I –zupa z fasolki szpar.300ml.(*1p,*4,*5) kotlet schabowy 80g (*1p,*2) ziemniaki 200g
sur. z marchwi i jabłka 120g kompot owocowy 250ml.
Zestaw II –zupa z fasolki szpar. 300ml.(*1p,*4,*5) schab got. w sosie (*1p,*2,*5)
ziemniaki 200g sur. z marchwi i jabłka 120g kompot owocowy 250 ml.
05-02-2023r
Obiad
Zestaw I – rosół z mak. 300ml (*1p,*5) kurczak gotowany 180g sos 100g (*1p,*4) ryż 200g marchewka z groszkiem 120g kompot owocowy 250ml
Zestaw II – rosół z mak. 300ml (*1p,*5) kurczak gotowany 180g sos 100g (*1p,*4) ryż 200g marchewka z groszkiem 120g kompot owocowy 250ml
06-02-2023r
Obiad
Zestaw I –zupa wiosenna 300 ml (*1p ,4,5*) makaron z sosem myśliwskim 450g (*1p,*4,*5) kompot owocowy 250ml
Zestaw II – zupa wiosenna 300 ml (*1p ,4,5*) potrawka z wieprzowiny 160g (*1p,*4,*5,) ziemniaki 200g jarzynka got. 120g (*1p,*5) kompot owocowy 250ml
07-02-2023r
Obiad
Zestaw I – grochówka 300 ml (*1p,*5) bitka wieprzowa w sosie 160g (*1p,*5) ziemniaki 200g
sur. z kap.pekińskiej 120g kompot owocowy 250 ml.
Zestaw II – ziemniaczanka 300 ml (*1p,*4,*5) bitka wieprzowa w sosie 160g (*1p,*5) ziemniaki 200g sur. z kap.pekińskiej 120g kompot owocowy 250ml.
08-02-2023r
Obiad
Zestaw I – krupnik (*1j,*5) kapuśniaczki 80g (*2,*5) sos pomidorowy 100g (*1p,*4.*5)
ziemniaki 200g kompot owocowy 250 ml
Zestaw II – krupnik (*1j,*5) pulpet got. 80g (*1p,*2,*5) sos pomidorowy 100g (*1p,*4,*5)
ziemniaki 200g kompot owocowy 250ml
09-02-2023r
Obiad
Zestaw I – kalafiorowa 300ml.(*1p,*4,*5) filet panierowany 70g (*1p,*2) ziemniaki 200g
marchew z groszkiem 120g (*1p) kompot owocowy 250ml.
Zestaw II – kalafiorowa 300ml.(*1p,*4,*5) żołądki drob. w potrawce 160g (*1p,*4,*5) ryż 200g marchew z groszkiem 120g (*1p) kompot owocowy 250ml.
10-02-2023r
Obiad
Zestaw I – barszcz z mak. 300 ml(*1p,*4,*5) ryba smażona (*1p,*3) ziemniaki 200g brokuł got.120g kompot owocowy 250ml
Zestaw II – barszcz z mak. 300 ml(*1p,*4,*5) ryba z pieca (*3)sos 100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g brokuł got. 120g kompot owocowy 250ml.
( zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu )