CENNIK
Obiad pełny na wynos..............................25 zł
II danie na wynos......................................23 zł
Obiad pełny na miejscu...........................24 zł
II danie na miejscu...................................22 zł
Zupa (1 litr)..................................................7 zł
Zupa w termopaku......................................4 zł
Śniadanie/ kolacja.......................................8 zł
AKTUALNY JADŁOSPIS
Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami podanymi przez producentów:
1 legenda (*) produkt zawiera wskazany alergen.
1p - gluten pszenny, 1ż - gluten żytni, 1j - gluten jęczmienny, 1o - gluten owsiany,
2 - jaja, 3 - ryby, 4 - mleko, 5 - seler, 6 -gorczyca,7 - ziarna sezamu, 8 - soja
08-12-2023r
Obiad
Zestaw I – pomidorowa z ryżem 300 ml (*1p,*4,*5 ) ryba smażona 80g (*1p,*2,*3) ziemniaki 200g sur. z kapusty kiszonej 150g kompot owocowy 250ml
Zestaw II – pomidorowa z ryżem 300 ml (*1p,*4,*5 ) ryba z pieca 60g (*3,*5) sos 100 (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g jarzynka got. 150g (*5) kompot owocowy 250ml
09-12-2023r
Obiad
Zestaw I –zupa wiosenna 300ml.(*1p,*4,*5) kotlet schabowy 80g (*1p,*2) ziemniaki 200g
sur. z marchwi i jabłka 150g kompot owocowy 250ml.
Zestaw II –zupa wiosenna 300ml.(*1p,*4,*5) schab got. w sosie (*1p,*2,*5)
ziemniaki 200g sur. z marchwi i jabłka 150g kompot owocowy 250 ml.
10-12-2023r
Obiad
Zestaw I – rosół z mak. 300ml (*1p,*5) kurczak gotowany 180g sos 100g (*1p,*4) ryż 200g brokuł got.150g kompot owocowy 250ml
Zestaw II – rosół z mak. 300ml (*1p,*5) kurczak gotowany 180g sos 100g (*1p,*4) ryż 200g brokuł got.150g kompot owocowy 250ml
11-12-2023r
Obiad
Zestaw I – krupnik 300 ml (*1j ,4,5*) fasolka po bretońsku 300g (*1p,*5,*8) ziemniaki 200g kompot owocowy 250ml
Zestaw II – krupnik 300 ml (*1j ,4,5*) filet gotowany 60g (*5) ziemniaki 200g sos biały 100g (*1p,*4,*5) marchew got. 120g kompot owocowy 250ml
12-12-2023r
Obiad
Zestaw I – zupa kalafiorowa 300ml (*1p,*4) pieczeń wieprz. w sosie 160g (*1p,*5) ziemniaki 200g sałata lodowa z oliwą 120g kompot owocowy 250ml
Zestaw II –zupa kalafiorowa 300ml (*1p,*4,*5) sztuka mięsa got. w sosie 180g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g
sałata lodowa z olejem 120g (*1p) kompot owocowy 250ml
13-12-2023r
Obiad
Zestaw I –jarzynowa z mak. 300 ml (*1p,*4, *5) gołąbki 200g (*4,*5) sos pomidorowy 100g (*1p,*4.*5)
ziemniaki 200g kompot owocowy 250ml
Zestaw II – jarzynowa z mak. 300 ml (*1p,*4,*5) pulpet got. 80g (*1p,*2,*5) sos pomidorowy 100g (*1p,*4,*5)
ziemniaki 200g kompot owocowy 250ml
14-12-2023r
Obiad
Zestaw I – kapuśniak z białej kapusty 300ml.(*1p*4,*5) filet panierowany (*1p,*2) ziemniaki 200g sur. z marchwi z brzoskwinią 120g kompot owocowy 250 ml
Zestaw II – ryżanka (*5) filet gotowany 60g (*5) ziemniaki 200g sos biały 100g (*1p,*4,*5) sur. z marchwi z brzoskwinią 120g kompot owocowy 250ml
15-12-2023r
Obiad
Zestaw I – pomidorowa z mak. 300 ml(*1p,*4,*5) ryba smażona 100g (*1p,*2,*3) ziemniaki 200g brokuł got.120g kompot owocowy 250ml
Zestaw II – pomidorowa z mak. 300 ml(*1p,*4,*5) ryba z pieca (*3)sos 100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g brokuł got.120g kompot owocowy 250ml
16-12-2023r
Obiad
Zestaw I – zupa z groszku i marchewki 300 ml (*1p,*4,*5) gulasz 160g (*1p,*4,*5) kasza 200g (*1j)
sał. z buraków 120g kompot owocowy 250ml.
Zestaw II – zupa z groszku i marchewki 300 ml (*1p,*4,*5) sztuka mięsa w sosie 160g (*1p,*4,*5) kasza 200g (*1j) sał. z buraków 120g kompot owocowy 250ml.
17-12-2023r
Obiad
Zestaw I – rosół z mak. 300ml (*1p,*5) kurczak pieczony (*5) ziemniaki 200g sałata lodowa z oliwą 120g
kompot owocowy 250ml.
Zestaw II – rosół z mak. 300ml (*1p,*5) kurczak gotowany (*5) sos biały 100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g sałata lodowa z oliwą 120g kompot owocowy 250ml.
18-12-2023r
Obiad
Zestaw I– barszcz biały z ziem 300 ml (*1p,*4,*5) sznycel drobiowy (*1p,*2) ziemniaki 200g sur. z kap.kiszonej 150g kompot owocowy 250ml.
Zestaw II – barszcz biały z ziem 300 ml (*1p,*4,*5) makaron z sosem mięsno-pomidorowo-jarzynowym 350g (*1p,*4,*5) kompot owocowy 250 ml
19-12-2023r
Obiad
Zestaw I– barszcz z mak. 300ml (*1p,*4,*5)kotlet mielony duszony 180g ziemniaki 200g sur z selera i jabłka
(*5) kompot owocowy 250 ml
Zestaw II – barszcz z mak. 300ml (*1p,*4,*5) galantyna 80g sos100g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g
sur z selera i jabłka 120g (*5) kompot owocowy 250 ml
20-12-2023r
Zestaw I– fasolowa 300ml.(*1p,*4,*5) bitka wieprz w sosie 160g(*1p,*2,*4) ziemniaki 200g
sał. z buraków 120g kompot owocowy 250ml
Zestaw II –grysikowa 300ml.(*1p,*5) bitka wieprz w sosie 160g(*1p,*2,*4) ziemniaki 200g
sał. z buraków 120g kompot owocowy 250ml
( zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu )