DIETA NORMALNA
Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami podanymi przez producentów:
1 legenda (*) produkt zawiera wskazany alergen.
1p - gluten pszenny, 1ż - gluten żytni, 1j - gluten jęczmienny, 1o - gluten owsiany,
2 - jaja, 3 - ryby, 4 - mleko, 5 - seler, 6 -gorczyca,7 - ziarna sezamu, 8 - soja
21-09-2023r E: 1867 kcal; B: 70 g; T: 75g; WW: 235 g
Śniadanie –makaron na ml.200ml (*1p,*4) chleb zwykły 100g masło 14g (*4) pol.drobiowa 50g (*8)
kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata, pomidor 1 szt
Obiad –barszcz z ziem. 300ml.(*1j*4,*5) kotlet miel. z cebulą 80g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g brokuł got. 120g kompot owocowy 250 ml
Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) szynka konserwowa 50g (*8) herbata 250ml. sałata
posiłek dodatkowy – sałatka z czerwonej fasoli 100g
22-09-2023r E: 2207 kcal; B: 60 g; T: 92g; WW: 304 g
Śniadanie – płatki ows. na mleku 200ml (*1o,*4) bułka z ziarnami 70g (*1p,*1ż,*7) chleb zwykły 30g (*1p,*1ż)
masło 14g (*4 ) dżem 70g kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata jabłko 1 szt
Obiad – pomidorowa z mak.300 ml(*1p,*4,*5) ryba smażona 100g (*1p,*2,*3) ziemniaki 200g sur. z kap.kisz.120g kompot owocowy 250ml
Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) ser topiony 50g (*4) herbata 250 ml. sałata
posiłek dodatkowy – ogórek 100g
23-09-2023r E: 2091 kcal; B: 73 g; T: 84g; WW: 292 g
Śniadanie – zacierka na ml 200ml. (*1p,*4) chleb zwykły 100g (*1p,*1ż)
masło 14g (*4) szynka z indyka 50g (*8) kawa zbożowa z ml. 250ml. (*1ż,*1j,*4) sałata, rzodkiewka 1/2 pęczka
Obiad – szpinakowa zabielana 300 ml (*1p,*4,*5) gulasz 160g (*1p,*4,*5) kasza 200g (*1j)
surówka z marchwi z brzoskwinią 120g kompot owocowy 250 ml
Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) golonkowa 50g (*8) herbata 250 ml. sałata
posiłek dodatkowy –jogurt owocowy 1 szt (*4)
24-09-2023r E: 1981 kcal; B: 68 g; T: 100g; WW: 248 g
Śniadanie – chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7) chleb zwykły 60g (*1p,*1ż) masło 14g (*4)
biała grz. 1 szt (*8) kawa zbożowa ml.250ml sałata musztarda 1 szt (*6) pomidor 1 szt.
Obiad – rosół z mak. 300ml (*1p,*5) kurczak pieczony (*5) ziemniaki 200g sałata lodowa z olejem 120g kompot owocowy 250 ml
Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) twarożek śmietankowy 100g (*4) herbata 250ml. sałata
posiłek dodatkowy – ogórek 100g
25-09-2023r E: 2324 kcal; B: 86 g; T: 87g; WW: 336 g . Śniadanie – kasza jęczmienna na mleku 200ml (*1j,*4) chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 14g (*4 )
szynka gotowana 50g (*8) kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata, papryka 100g
Obiad – barszcz biały z ziem.300 ml (*1p,*4,*5) makaron z mięsem (*1p,*4,*5) kapusta kisz. got. 150g kompot owocowy 250 ml
Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) pasta rybna 60g (*3) herbata 250ml sałata
posiłek dodatkowy – jogurt naturalny 1 szt (*4)
26-09-2023r E: 2310 kcal; B: 73 g; T: 92g; WW: 327 g
Śniadanie – pł.ows. na ml. 200ml.(*4) chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7) chleb zwykły 40g (*1p,*1ż) masło 14g (*4 )
golonkowa 50g (*8) kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata jabłko 1 szt
Obiad –pomidorowa z ryżem(*4,*5) kotlet mielony duszony 180g ziemniaki 200g sur. z selera i jabłka 120g
(*5) kompot owocowy 250ml
Kolacja – chleb zwykły 100g (*1ż,*1p) masło 20 g (*4) ser żółty 50g (*4) herbata 250ml. sałata
posiłek dodatkowy – pomidor 1 szt
27-09-2023r E: 2313 kcal; B: 74 g; T: 77 g; WW: 346 g
Śniadanie – ryż na mleku 300ml. (*4) chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7) chleb zwykły 60g (*1p,*1ż) masło 14g (*4) łopatka prasowana 50g (*8) kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata, ogórek 100g
Obiad – zupa fasolowa 300ml.(*1p,*4,*5) rolada wieprz w sosie 160g (*1p,*2,*4) ziemniaki 200g
sał. z buraków 120g kompot owocowy 250 ml
Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) polędwica drobiowa 50g (*8) herbata 250ml. sałata
posiłek dodatkowy – placek drożdżowy 1 szt (*1p,*2*4)
28-09-2023r E: 1910 kcal; B: 71 g; T: 76 g; WW: 252 g
Śniadanie – makaron na mleku 300 ml (*1p,*4) chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7) chleb zwykły 60g (*1p,*1ż) masło 14g (*4) jajko got. 2 szt (*2) kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata, pomidor 1 szt
Obiad – brokułowa 300ml.(*4,*5) pulpet drobiowy w sosie 160g (*1p,*4,*5) ryż 200g
marchewka got.120g kompot owocowy 250 ml
Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) szynka konserwowa 50g (*8) herbata 250ml. sałata
posiłek dodatkowy – jogurt owocowy 1 szt (*4)
29-09-2023r E: 2194 kcal; B: 63 g; T: 94g; WW: 327 g
Śniadanie – płatki ows. na mleku 300ml (*1o,*4) bułka z ziarnami 70g (*1p,*7) chleb zwykły 30g (*1p,*1ż) masło 14g (*4 ) dżem 70g kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata jabłko 1 szt
Obiad – zupa z fasolki szparagowej 300 ml (*1p,*4*5) ryba smażona 80g (*1p,*2,*3,*5) ziemniaki 200g sos grecki (*1p,*5) kompot owocowy 250 ml
Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) twarożek śmietankowy 100g (*4) herbata 250 ml. sałata
posiłek dodatkowy –rzodkiewka 1/2 pęczka
30-09-2023r E: 2195 kcal; B: 73 g; T: 90 g; WW: 290 g
Śniadanie – zacierka na ml 300ml. (*1p,*4) chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7) chleb zwykły 60g (*1p,*1ż) masło 14g (*4) szynka z indyka 50g (*8) kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata , pomidor 1 szt
Obiad- barszcz z mak. zabielany 300ml.(*1p,*4,*5) pieczeń wieprz.w sosie 160g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g brokuł got. 120g kompot owocowy 250ml
Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) szynka gotowana 50g (*8) herbata 250ml. sałata
posiłek dodatkowy – banan 1 szt
( zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu )
DIETA ŁATWOSTRAWNA
Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami podanymi przez producentów:
1 legenda (*) produkt zawiera wskazany alergen.
1p - gluten pszenny, 1ż - gluten żytni, 1j - gluten jęczmienny, 1o - gluten owsiany,
2 - jaja, 3 - ryby, 4 - mleko, 5 - seler, 6 -gorczyca,7 - ziarna sezamu, 8 - soja
21-09-2023r E: 1862 kcal; B: 71 g; T: 69g; WW: 248 g
Śniadanie –mak. na ml.200ml (*1p,*4) chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g (*4) pol.drob. 50g (*8)
kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata pomidor 1 szt
Obiad – barszcz z ziem. (*1p,*4,*5) pulpet got. 80g (*1p,*2,*5) sos 100g (*1p,*4,*5)
ziemniaki 200g brokuł got. 120g (*1p) kompot owocowy 250ml
Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) szynka konserwowa 50g (*8) herbata 250ml. sałata
posiłek dodatkowy – jabłko 1 szt
22-09-2023r E: 2145 kcal; B: 73 g; T: 75g; WW: 311 g
Śniadanie – płatki ows. na mleku 200ml (*1o,*4) bułka 70g (*1p) chleb pszenny 30g (*1p) masło 14g (*4 )
dżem 70g kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata jabłko 1 szt
Obiad –pomidorowa z mak. 300 ml(*1p,*4,*5) ryba z pieca (*3)sos 100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g jarzynka got. 120g kompot owocowy 250ml
Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) twarożek 100g (*4) herbata 250 ml. sałata
posiłek dodatkowy –pomidor 1 szt
23-09-2023r E: 2104 kcal; B: 72 g; T: 85g; WW: 293 g
Śniadanie –zacierka na ml 200ml. (*1p,*4) chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g (*4) szynka z indyka 50g
(*8) kawa zbożowa z ml. 250ml. (*1ż,*1j,*4) sałata, jabłko 1 szt
Obiad – szpinakowa zabielana 300 ml (*1p,*4,*5) sztuka mięsa w sosie 160g (*1p,*4,*5) kasza 200g (*1j)
surówka z marchwi z brzoskwinią 120g kompot owocowy 250ml
Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) golonkowa 50g (*8) herbata 250 ml. sałata
posiłek dodatkowy –jogurt owocowy 1 szt (*4)
24-09-2023r E: 1992 kcal; B: 68 g; T: 100g; WW: 250 g
Śniadanie – chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g (*4) biała grz. 1 sz. (*8) kawa zbożowa z ml.250ml (*1ż,*1j,*4) sałata pomidor 1 szt
Obiad – rosół z mak. (*5) kurczak gotowany (*5) sos biały 100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g
sałata lodowa z olejem 120g kompot owocowy 250 ml
Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) twarożek śmietankowy 100g (*4) herbata 250ml. sałata
posiłek dodatkowy – jabłko 1 szt
25-09-2023r E: 2172 kcal; B: 81 g; T: 95g; WW: 273 g . Śniadanie – kasza jęczmienna na mleku 200ml (*1j,*4) chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g (*4 )
szynka gotowana 50g (*8) kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata pomidor 1 szt
Obiad – barszcz biały z ziem. 300 ml (*1p,*4,*5) potrawka z wieprzowiny 160g (*1p,*4,*5,) ziemniaki 200g
brokuł got. 120g (*1p) kompot owocowy 250 ml
Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) polędwica drobiowa 50g (*8) herbata 250ml sałata
posiłek dodatkowy – jogurt naturalny 1 szt (*4)
26-09-2023r E: 2279 kcal; B: 81 g; T: 85g; WW: 327 g
Śniadanie – pł.ows. na ml. 300ml.(*4) chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g (*4 ) golonkowa 50g (*8)
kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata jabłko1 szt
Obiad – pomidorowa z ryżem 300 ml (*5) galantyna 80g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g sos 100g (*1p,*4,*5)
sur z selera i jabłka 120g (*5) kompot owocowy 250ml
Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20 g (*4) twarożek 100g (*4) herbata 250ml. sałata
posiłek dodatkowy – pomidor 1 szt
27-09-2023r E: 2456 kcal; B: 89 g; T: 78 g; WW: 365 g
Śniadanie – ryż na ml 300ml. (*1p) chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g (*4) łop.prasowana 50g (*8)
kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata jabłko 1 szt
Obiad – grysikowa 300ml.(*1p,*5) rolada schab z warzywami sos160g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g
sał. z buraków 120g kompot owocowy 250 ml
Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) polędwica drobiowa 50g (*8) herbata 250ml. sałata
posiłek dodatkowy – placek drożdżowy 1 szt (*1p,*2*4)
28-09-2023r E: 1945 kcal; B: 70 g; T: 75g; WW: 268 g
Śniadanie – makaron na mleku 300ml (*1p,*4) chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g (*4)
jajko got. 2 szt. (*2) kawa zbożowa z ml.250ml (*1ż,*1j,*4) sałata, pomidor 1 szt
Obiad –brokułowa 300ml (*4,*5) pulpet drobiowy w sosie 160g (*1p,*4,*5) ryż 200g
marchewka got. 120g (*1p) kompot owocowy 250 ml
Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) szynka konserwowa 50g (*8) herbata 250ml sałata
posiłek dodatkowy – jogurt owocowy 1 szt (*4)
29-09-2023r E: 2105 kcal; B: 62 g; T: 86g; WW: 320 g
Śniadanie – płatki ows. na mleku 300ml (*1o,*4) bułka 70g (*1p) chleb pszenny 30g (*1p) masło 14g (*4 )
dżem 70g kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata jabłko 1 szt
Obiad – zupa z fasolki szparagowej 300 ml(*1p,*4,*5) ryba z pieca 60g (*3,*5)sos grecki 100g (*1p,*4,*5)
ziemniaki 200g kompot owocowy 250 ml
Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) twarożek śmietankowy 100g (*4) herbata 250 ml. sałata
posiłek dodatkowy –pomidor 1 szt
30-09-2023r E: 2203 kcal; B: 74 g; T: 89g; WW: 293 g
Śniadanie –zacierka na ml 300ml. (*1p,*4) chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g (*4)
szynka z indyka 50g (*8) kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata pomidor 1 szt
Obiad –barszcz z mak. zabielany 300ml.(*1p,*4,*5) kurczak got. (*5) sos100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g brokuł got. 120g kompot owocowy 250ml
Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) szynka gotowana 50g (*8) herbata 250ml. sałata
posiłek dodatkowy – banan 1 szt
( zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu )