Zaloguj    
image
STOŁÓWKA
  
image
DIETY SZPITALNE

 

 

DIETA NORMALNA

 

 

Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami podanymi przez producentów:
1 legenda (*) produkt zawiera wskazany alergen.
1p - gluten pszenny, 1ż - gluten żytni, 1j - gluten jęczmienny, 1o - gluten owsiany,

2 - jaja, 3 - ryby, 4 - mleko, 5 - seler, 6 -gorczyca,7 - ziarna sezamu, 8 - soja

 

 

 

 

 

30-01-2023r E: 1889 kcal; B: 66 g; T: 76g; WW: 244 g

Śniadanie – kasza jęczmienna na mleku 300ml (*1j,*4) chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 14g (*4 ) polędwica drobiowa 50g (*8) kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata jabłko 1 szt

Obiad – zupa z groszku i marchewki 300 ml(*1p,*4,*5) makaron z mięsem (*1p,*4,*5) kapusta kisz. got. 150g kompot owocowy 250ml

Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) szynka gotowana 50g (*8) herbata 250 ml. sałata

posiłek dodatkowy – pomidor 1 szt

 

 

31-01-2023r 2092 kcal; B: 74 g; T: 87g; WW: 271g

Śniadanie – zacierka na ml. 300ml.(*1p,*2,*4) chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7) chleb zwykły 60g (*1p,*1ż) masło 14g (*4) pasztet drobiowy 40g (*8) kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata ogórek kons. 60g

Obiad – żurek 300 ml (*1p, 1ż,4,5*) gulasz wieprz. 160g (*1p,*5) ziemniaki 200g

sałata lodowa z oliwą 120g kompot owocowy 250ml

Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) szynka z indyka 50g (*8) herbata 250ml. sałata

posiłek dodatkowy – ciasto drożdżowe (*1p,*2,*4)

 

 

01-02-2023r E: 2268 kcal; B: 68 g; T: 109g; WW: 286g

Śniadanie – pł.ows. na ml 300ml. (*1o,*4)chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7) chleb zwykły 60g (*1p,*1ż) masło 14g (*4 ) golonkowa 50g (*8) kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata, banan 1 szt

Obiad –barszcz z mak. zabielany 300 ml (*1p,*4,*5) pieczeń rzymska 80g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g sur. z selera i jabłka z olejem 120g (*5) kompot owocowy 250ml

Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) ser topiony 50g (*4) herbata 250 ml sałata

posiłek dodatkowy – sałatka z czerwonej fasoli 100g

 

 

02-02-2023r E: 2031 kcal; B: 86 g; T: 70g; WW: 277 g

Śniadanie – mak na mleku 300 ml (*1p,*4) bułka z ziarnami 70g (*1p,*1ż,*7) chleb zwykły 30g (*1p,*1ż) masło14g (*4 ) dżem 70g kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata, jabłko 1 szt

Obiad – zupa szpinakowa (*1p,*4,*5) filet drob duszony w sosie 160g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g sał. z buraków 120g kompot owocowy 250ml

Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) szynka konserwowa 50g (*8) herbata 250 ml sałata

posiłek dodatkowy – jogurt naturalny (*4)

 

 

03-02-2023r 2203 kcal; B: 72 g; T: 66g; WW: 338 g

Śniadanie – k.jęcz. na mleku 300ml.(*4) chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7) chleb zwykły 60g (*1p,*1ż) masło 14g (*4 ) pasta rybna 60g (*3) kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata, ogórek kons.60g

Obiad – zupa pomidorowa z ryżem 300 ml (*1p,*4,*5 ) kopytka z kapustą kiszoną gotowaną 450g(*1p,*2,*5) kompot owocowy 250ml

Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) twarożek z koperkiem100g (*4) herbata 250 ml. sałata

posiłek dodatkowy – papryka 100g

 

 

04-02-2023r E:1976 kcal; B: 63 g; T: 77g; WW: 288 g

Śniadanie – pł.ows. na ml. 300ml.(*1p,*4) chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7)chleb zwykły 60g (*1p,*1ż) masło 14g (*4) polędwica drobiowa 50g (*8) kawa zbożowa z ml.250ml sałata, pomidor 1 szt

Obiad – zupa z fasolki szparagowej 300ml.(*1p,*4,*5) kotlet schabowy 80g (*1p,*2) ziemniaki 200g sur. z marchwi i jabłka z olejem 120g kompot owocowy 250ml

Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) golonkowa 50g (*8) herbata 250ml. sałata

posiłek dodatkowy – jabłko 1 szt

 

 

 

05-02-2023r E: 2196 kcal; B: 82 g; T: 84g; WW: 293 g . Śniadanie chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7) chleb zwykły 60g (*1p,*1ż) biała grzana 1 szt. (*8) kawa zbożowa z ml.250 ml.(*1ż,*1j,*4) sałata, ogórek kons. 60g

Obiad – rosół z mak. 300ml (*1p,*5) kurczak gotowany 180g sos 100g (*1p,*4) ryż 200g marchewka z groszkiem 120g kompot owocowy 250ml

Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) szynka gotowana 50g (*8) herbata 250ml sałata

posiłek dodatkowy – jogurt owocowy (*4)

 

 

 

06-02-2023r 2279 kcal; B: 74 g; T: 76g; WW: 334g

Śniadanie – k.jaglana na ml. 300ml.(*4) chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7)chleb zwykły 60g (*1p,*1ż) masło 14g (*4) golonkowa 50g (*8) kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata, pomidor 1 szt

Obiad – zupa brokułowa 300 ml (*1p ,4,5*) makaron z sosem myśliwskim 450g (*1p,*4,*5) kompot owocowy 250ml

Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p) masło 20g (*4) pasta rybna 60g (*1p,*3) herbata 250ml. sałata

posiłek dodatkowy – jabłko 1 szt

 

 

07-02-2023r E: 2295 kcal; B: 78 g; T: 80 g; WW: 341 g

Śniadanie – zacierka na ml 300ml (*1p,*4 ) chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7)chleb zwykły 60g (*1p,*1ż) masło 14g(*4) pasztet drobiowy 40g (*8) kawa zbożowa z ml.250ml (*1ż,*1j,*4) sałata, ogórek kons. 60g

Obiad – grochówka 300 ml (*1p,*5) bitka wieprzowa w sosie 160g (*1p,*5) ziemniaki 200g

sur. z kap.pekińskiej 120g kompot owocowy 250ml

Kolacja – chleb zwykły 100g (*1ż,*1p) masło 20g (*4) ser żółty 50g (*4) herbata 250ml sałata

posiłek dodatkowy – ciasto drożdżowe (*1p,*2,*4)

 

 

08-02-2023r E: 1867 kcal; B: 70 g; T: 75g; WW: 235 g

Śniadanie –makaron na ml.300ml (*1p,*4) chleb zwykły 100g masło 14g (*4) pol.drobiowa 50g (*8) kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata, papryka 100g

Obiad – krupnik 300ml.(*1j*4,*5) kapuśniaczki 80g (*2,*5) sos pomidorowy 100g (*1p,*4.*5) ziemniaki 200g kompot owocowy 250 ml

Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) sałatka jarzynowa 150g (*2,*5) herbata 250ml. sałata

posiłek dodatkowy – jabłko 1 szt

 

 

09-02-2023r E: 1949 kcal; B: 74 g; T: 69g; WW: 269g

Śniadanie – manna na ml.300ml (*1p,*4) chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7) chleb zwykły 60g (*1p,*1ż) masło14g (*4 ) jajko got. 2 szt (*2) kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata, pomidor 1 szt

Obiad – kalafiorowa zabielana 300ml.(*1p,*4,*5) żołądki drob. w potrawce 160g (*1p,*4,*5) ryż 200g marchew z groszkiem 120g (*1p) kompot owocowy 250ml

Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) łopatka prasowana 50g (*8) herbata 250 ml sałata

posiłek dodatkowy – jogurt naturalny 1 szt (*4)

 

 

10-02-2023r E: 2207 kcal; B: 60 g; T: 92g; WW: 304 g

Śniadanie – płatki ows. na mleku 300ml (*1o,*4) bułka grahamka 70g (*1p,*1ż,*7) chleb zwykły 30g (*1p,*1ż) masło 14g (*4 ) dżem 70g kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata jabłko 1 szt

Obiad – barszcz z mak.zabielany 300 ml(*1p,*4,*5) ryba smażona 100g (*1p,*2,*3) ziemniaki 200g brokuł got.120g kompot owocowy 250ml

Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) ser topiony 50g (*4) herbata 250 ml. sałata

posiłek dodatkowy – sałatka z czerwonej fasoli 100g

 

 

 

( zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu )

 


 

 

DIETA ŁATWOSTRAWNA

 

 

Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami podanymi przez producentów:
1 legenda (*) produkt zawiera wskazany alergen.
1p - gluten pszenny, 1ż - gluten żytni, 1j - gluten jęczmienny, 1o - gluten owsiany,

2 - jaja, 3 - ryby, 4 - mleko, 5 - seler, 6 -gorczyca,7 - ziarna sezamu, 8 - soja

 

 

 

 

30-01-2023r E: 2084 kcal; B: 80 g; T: 87g; WW: 262 g

Śniadanie – kasza jęczmienna na mleku 300ml (*1j,*4) chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g (*4 ) polędwica drobiowa 50g (*8) kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata jabłko 1 szt

 

Obiad – zupa z groszku i marchewki 300 ml(*1p,*4,*5) kurczak gotowany (*5) sos biały 100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g kalafior got. 120g (*1p) kompot owocowy 250ml

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) szynka gotowana 50g (*8) herbata 250 ml. sałata

posiłek dodatkowy – pomidor 1 szt

 

 

31-01-2023r 2092 kcal; B: 74 g; T: 87g; WW: 271g

Śniadanie – zacierka na ml. 300ml.(*1p,*2,*4) chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7) chleb zwykły 60g (*1p,*1ż) masło 14g (*4) pasztet drobiowy 40g (*8) kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata pomidor 1 szt

Obiad – ryżanka 300 ml (5*) sztuka mięsa got. w sosie 160g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g

sałata lodowa z oliwą 120g kompot owocowy 250ml

Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) szynka z indyka 50g (*8) herbata 250ml. sałata

posiłek dodatkowy – ciasto drożdżowe (*1p,*2,*4)

 

 

01-02-2023r E: 2268 kcal; B: 68 g; T: 109g; WW: 286g

Śniadanie – pł.ows. na ml 300ml. (*1o,*4)chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7) chleb zwykły 60g (*1p,*1ż) masło 14g (*4 ) golonkowa 50g (*8) kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata, banan 1 szt

Obiad –barszcz z mak. zabielany 300 ml (*1p,*4,*5) pulpet got. w sosie 200g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g sur. z selera i jabłka z olejem 120g (*5) kompot owocowy 250ml

Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) ser topiony 50g (*4) herbata 250 ml sałata

posiłek dodatkowy – pomidor 1 szt

 

 

02-02-2023r E: 2031 kcal; B: 86 g; T: 70g; WW: 277 g

Śniadanie – mak na mleku 300 ml (*1p,*4) bułka z ziarnami 70g (*1p,*1ż,*7) chleb zwykły 30g (*1p,*1ż) masło14g (*4 ) dżem 70g kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata, jabłko 1 szt

Obiad – zupa szpinakowa (*1p,*4,*5) filet drob. duszony w sosie 160g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g sał. z buraków 120g kompot owocowy 250ml

Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) szynka konserwowa 50g (*8) herbata 250 ml sałata

posiłek dodatkowy – jogurt naturalny (*4)

 

 

03-02-2023r 2255 kcal; B: 70 g; T: 67g; WW: 358 g

Śniadanie – k.jęcz. na ml. 300ml.(*1p,*4) chleb pszenny 100g (*1p) masło 14 (*4 ) jajko got. 2 szt. (*2) kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata, jabłko 1 szt

Obiad – pomidorowa z ryżem 300 ml (*1p,*4,*5 ) ryba z pieca 60g (*3,*5) sos 100 (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g brokuł got. 120g kompot owocowy 250ml

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) twarożek z koperkiem 100g (*4) herbata 250 ml. sałata

posiłek dodatkowy – pomidor 1 szt

 

 

04-02-2023r E:1911 kcal; B: 66 g; T: 72g; WW: 279 g

Śniadanie – pł. ows na ml. 300ml.(*4) chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g (*4)

polędwica drobiowa 50g (*8) kawa zbożowa ml.250ml sałata, pomidor 1 szt

Obiad – zupa z fasolki szparag. 300ml.(*1p,*4,*5) schab got. w sosie (*1p,*2,*5)

ziemniaki 200g sur. z marchwi i jabłka z olejem 120g kompot owocowy 250ml

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) golonkowa 50g (*8) herbata 250ml. sałata

posiłek dodatkowy – jabłko 1 szt

 

 

05-02-2023r E: 2214 kcal; B: 83 g; T: 84g; WW: 297 g .

Śniadanie – chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g (*4) wędlina biała grz. 80g (*8) kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata , pomidor 1 szt

Obiad – rosół z mak. 300ml (*5) kurczak gotowany (*5) sos biały 100g (*1p,*4,*5) ryż 200g

marchewka z groszkiem 120g kompot owocowy 250ml

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) szynka gotowana 50g (*8) herbata 250ml sałata

posiłek dodatkowy – jogurt owocowy (*4)

 

 

06-02-2023r 2279 kcal; B: 74 g; T: 76g; WW: 334g

Śniadanie – k.jaglana na ml. 300ml.(*4) chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g (*4) golonkowa 50g (*8) kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata, pomidor 1 szt

Obiad –brokułowa 300 ml (*1p ,4,5*) potrawka z wieprzowiny 160g (*1p,*4,*5,) ziemniaki 200g jarzynka got. 120g (*1p,*5) kompot owocowy 250 ml

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) szynka z indyka 50g (*8) herbata 250ml. sałata

posiłek dodatkowy – jabłko 1 szt

 

 

07-02-2023r E: 2209 kcal; B: 67 g; T: 80 g; WW: 324 g

Śniadanie – zacierka na ml 300ml (*1p,*4 ) chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g(*4)

pasztet drobiowy 40g (*8) kawa zbożowa z ml.250ml (*1ż,*1j,*4) sałata pomidor 1 szt

Obiad – ziemniaczanka 300 ml (*1p,*4,*5) bitka wieprzowa w sosie 160g (*1p,*5) ziemniaki 200g sur. z kap.pekińskiej 120g kompot owocowy 250ml

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) ser biały 100g (*4) herbata 250ml sałata

posiłek dodatkowy – ciasto drożdżowe (*1p,*2,*4)

 

 

08-02-2023r E: 1862 kcal; B: 71 g; T: 69g; WW: 248 g

Śniadanie –mak. na ml.300ml (*1p,*4) chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g (*4) pol.drob. 50g (*8)kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata pomidor 1 szt

Obiad – krupnik (*1j,*4,*5) pulpet got. 80g (*1p,*2,*5) sos pomidorowy 100g (*1p,*4,*5)

ziemniaki 200g kompot owocowy 250ml

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) szynka konserwowa 50g (*8) herbata 250ml. sałata

posiłek dodatkowy – jabłko 1 szt

 

 

09-02-2023r E: 1949 kcal; B: 74 g; T: 69g; WW: 269g

Śniadanie – manna na ml.300ml (*1p,*4) chleb pszenny 300g (*1p) masło 14g (*4 ) jajko got. 2 szt. (*2) kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata pomidor 1 szt

Obiad – kalafiorowa zabielana 300ml.(*1p,*4,*5) żołądki drob. w potrawce 160g (*1p,*4,*5) ryż 200g marchew z groszkiem 120g (*1p) kompot owocowy 250ml

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) łopatka prasowana 50g (*8) herbata 250 ml sałata

posiłek dodatkowy – jogurt naturalny 1 szt (*4)

 

 

10-02-2023r E: 2145 kcal; B: 73 g; T: 75g; WW: 311 g

Śniadanie – płatki ows. na mleku 300ml (*1o,*4) bułka 70g (*1p) chleb pszenny 30g (*1p) masło 14g (*4 ) dżem 70g kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata jabłko 1 szt

Obiad –barszcz z mak.zabielany 300 ml(*1p,*4,*5) ryba z pieca (*3)sos 100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g brokuł got. 120g kompot owocowy 250ml

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) twarożek 100g (*4) herbata 250 ml. sałata

posiłek dodatkowy –pomidor 1 szt

 

 

( zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu )