Login    
image
KUCHNIA SZPITALNA
  
image
DIETY SZPITALNE

 

 

DIETA NORMALNA

 

 

Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami podanymi przez producentów:
1 legenda (*) produkt zawiera wskazany alergen.
1p - gluten pszenny, 1ż - gluten żytni, 1j - gluten jęczmienny, 1o - gluten owsiany,

2 - jaja, 3 - ryby, 4 - mleko, 5 - seler, 6 -gorczyca,7 - ziarna sezamu, 8 - soja

 

 

 

 

08-12-2023r 2329 kcal; B: 85 g; T: 81g w tym nasycone kw.tł. 38g WW: 345 g błonnik 38/g

Śniadanie – k.jęcz. na mleku 200ml.(*4) chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7) chleb zwykły 60g (*1p,*1ż) masło 14g (*4 ) jajko got. 2 szt. (*2) kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata, pomidorki koktajlowe 60g

Obiad – zupa pomidorowa z ryżem 300 ml (*1p,*4,*5 ) ryba smażona 80g (*1p,*2,*3) ziemniaki 200g sur. z kapusty kiszonej 150g kompot owocowy 250ml

Podwieczorek- banan 1 szt

Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) serek fromage 80g (*4) herbata 250 ml. sałata papryka 100g

Posiłek dodatkowy – sok wielowarzywny 1 szt (*5)

 

 

 

09-12-2023r E:2095 kcal; B: 69 g; T: 81 g w tym nasycone kw.tł. 29g WW: 305 g błonnik 30g

Śniadanie – zacierka na mleku 200ml (*1p,*2,*4) chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7)chleb zwykły 60g (*1p,*1ż) masło 14g (*4) polędwica drobiowa 50g (*8) kawa zbożowa z ml.250ml sałata, pomidorki koktajlowe 60g

Obiad – zupa wiosenna 300ml.(*1p,*4,*5) kotlet schabowy 80g (*1p,*2) ziemniaki 200g

sur. z marchwi i jabłka z olejem 120g kompot owocowy 250ml

Podwieczorek- mandarynka 1 szt

Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) golonkowa 50g (*8) herbata 250ml. sałata jabłko 1 szt

posiłek dodatkowy – jogurt naturalny 1 szt (*4)

 

 

 

10-12-2023r E: 2443 kcal; B: 86 g; T: 104g w tym nasycone kw.tł. 40g WW: 306g błonnik 24g . Śniadanie chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7) chleb zwykły 60g (*1p,*1ż) wędlina biała grzana 1 szt. (*8) kawa zbożowa z ml.250 ml.(*1ż,*1j,*4) sałata,ogórek 100g

Obiad – rosół z mak. 300ml (*1p,*2,*5) kurczak got. 220g ryż 200g sos 100g (*1p,*4,*5) brokuł got. 120g(*4) kompot owocowy 250ml

Podwieczorek- jabłko 1 szt

Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) szynka gotowana 50g (*8) herbata 250ml sałata jogurt owocowy 1 szt. (*4)

posiłek dodatkowy – wafle ryżowe 15g

 

 

 

11-12-2023r 2445 kcal; B: 94 g; T:89g w tym nasycone kw.tł. 39g WW: 365 g błonnik 43g

Śniadanie – pł.ows. na ml. 200ml.(*1p,*4) chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7)chleb zwykły 60g (*1p,*1ż) masło 14g (*4) golonkowa 50g (*8) kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata, jabłko 1 szt

Obiad – krupnik 300 ml (*1j ,4,5*) fasolka po bretońsku 300g (*1p,*5,*8) ziemniaki 200g kompot owocowy 250ml

Podwieczorek – kiwi 1 szt

Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p) masło 20g (*4) ser żółty 50g (*4) herbata 250ml. sałata pomidorki koktajlowe 60g

posiłek dodatkowy – kanapka z szynką (*1p,*4,*8)

 

 

12-12-2023r E: 2411 kcal; B: 90 g; T: 97g w tym nasycone kw.tł. 42g WW: 310 g błonnik 24g . Śniadanie k.jęcz. na mleku 200ml (*1j,*4) chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7) chleb zwykły 60g (*1p,*1ż) jajko got. 2 szt (*2) kawa zbożowa z ml.250 ml.(*1ż,*1j,*4) sałata, papryka 100g

Obiad – zupa kalafiorowa 300ml (*1p,*4,*5) pieczeń wieprz. w sosie 160g (*1p,*5) ziemniaki 200g sałata lodowa z oliwą 120g kompot owocowy 250ml

Podwieczorek- ciasto drożdżowe (*1p,*2,*4)

Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) ryba w galarecie 150g (*3,*5) herbata 250ml sałata pomidorki koktajlowe 60g

posiłek dodatkowy – jogurt naturalny 1 szt (*4)

 

 

13-12-2023r E: 2633 kcal; B: 94 g; T: 86 g w tym nasycone kw.tł. 39g WW: 403 g błonnik 42g

Śniadanie – zacierka na mleku 200ml (*1,*2,*4) chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7)chleb zwykły 60g (*1p,*1ż)

masło 14g(*4) szynka got. 50g (*8) kawa zbożowa z ml.250ml (*1ż,*1j,*4) sałata, ogórek kons. 60g (*6)

Obiad – jarzynowa z mak. 300 ml (*1p,*4, *5) gołąbki 200g (*4,*5) sos pomidorowy 100g (*1p,*4.*5)

ziemniaki 200g kompot owocowy 250ml

Podwieczorek- banan 1 szt

Kolacja – chleb zwykły 100g (*1ż,*1p) masło 20g (*4) twarożek 100g (*4) herbata 250ml sałata jabłko 1 szt

posiłek dodatkowy – sok wielowarzywny 1 szt (*5)

 

 

 

14-12-2023r E: 2200 kcal; B: 77 g; T: 83 w tym nasycone kw.tł. 29g WW: 312 g błonnik 28g

Śniadanie –makaron na ml.200ml (*1p,*4) chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7)chleb zwykły 60g (*1p,*1ż) masło 14g (*4) pol.drobiowa 50g (*8) kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata, pomidorki koktajlowe 60g

Obiad –kapuśniak z b.kapusty 300ml.(*1p*4,*5) filet panierowany (*1p,*2,*4) ziemniaki 200g sur. z marchwi z brzoskwinią 120g kompot owocowy 250 ml

Podwieczorek- kefir 1 szt (*4)

Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) szynka konserwowa 50g (*8) herbata 250ml. sałata

sałatka z czerwonej fasoli 100g

posiłek dodatkowy – wafle ryżowe 15g

 

 

15-12-2023r E: 2296 kcal; B: 60 g; T: 76g w tym nasycone kw.tł. 38g WW: 362 g błonnik 32g

Śniadanie – płatki ows. na mleku 200ml (*1o,*4) bułka z ziarnami 70g (*1p,*1ż,*7) chleb zwykły 30g (*1p,*1ż)

masło 14g (*4 ) dżem 70g kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata jabłko 1 szt

Obiad – pomidorowa z mak.300 ml(*1p,*4,*5) ryba smażona 100g (*1p,*2,*3) ziemniaki 200g brokuł got. 120g kompot owocowy 250ml

Podwieczorek- banan 1 szt

Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) ser topiony 50g (*4) herbata 250 ml. sałata ogórek 100g

posiłek dodatkowy – mus owocowy 100g

 

 

 

16-12-2023r E: 2178 kcal; B: 78 g; T: 86g w tym nasycone kw.tłuszczowe 36g; WW: 307 g; błonnik 29g

Śniadanie – zacierka na ml 200ml. (*1p,*4) chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7) chleb zwykły 60g (*1p,*1ż)

masło 14g (*4) szynka z indyka 50g (*8) kawa zbożowa z ml. 250ml. (*1ż,*1j,*4) sałata, rzodkiewka 1/2 pęczka

Obiad – zupa z groszku i marchewki 300 ml (*1p,*4,*5) gulasz 160g (*1p,*4,*5) kasza 200g (*1j)

sał. z buraków 120g kompot owocowy 250 ml

Podwieczorek- mandarynka 1 szt

Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) golonkowa 50g (*8) herbata 250 ml. sałata pomidorki koktajlowe 60g

posiłek dodatkowy –jogurt owocowy 1 szt (*4)

 

 

 

17-12-2023r E: 2014 kcal; B: 87 g; T: 74g w tym nasycone kw.tłuszczowe 35g; WW: 264 g; błonnik 20g

Śniadanie – chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7) chleb zwykły 60g (*1p,*1ż) masło 14g (*4)

jajko got. 2 szt. (*2) kawa zbożowa ml.250ml sałata pomidory koktajlowe 60g

Obiad – rosół z mak. 300ml (*1p,*5) kurczak pieczony (*5) ziemniaki 200g sałata lodowa z olejem 120g kompot owocowy 250 ml

Podwieczorek- banan 1 szt

Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) ser biały 100g (*4) herbata 250ml sałata ogórek 100g

posiłek dodatkowy – jogurt naturalny 1 szt (*4)

 

 

 

18-12-2023r E: 1990 kcal; B: 74 g; T: 76g w tym nasycone kw.tłuszczowe 33g; WW: 288 g; błonnik 29 g .

Śniadaniekasza jęczmienna na mleku 200ml (*1j,*4) chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7) chleb zwykły 60g (*1p,*1ż) masło 14g (*4) szynka gotowana 70g (*8) kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata, papryka 100g dżem 1 szt

Obiad – barszcz biały z ziem.300 ml (*1p,*4,*5) makaron z sosem mięsno-pomidorowo-jarzynowym 350g (*1p,*4,*5) kompot owocowy 250 ml

Podwieczorek- jabłko 1 szt

Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) polędwica drobiowa 50g (*8) herbata 250ml sałata jogurt naturalny 1 szt (*4)

posiłek dodatkowy – sok pomidorowy 1 szt

 

 

19-12-2023r E: 2451 kcal; B: 83 g; T: 97g w tym nasycone kw.tłuszczowe 46g; WW: 325 g; błonnik 30g

Śniadanie – pł.ows. na ml. 200ml.(*4) chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7) chleb zwykły 40g (*1p,*1ż) masło 14g (*4 )

jajko got. 2 szt.(*2) kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata jabłko 1 szt

Obiad –barszcz czerwony z mak. (*1p,*4,*5) kotlet mielony duszony 180g ziemniaki 200g sur. z selera i jabłka 120g (*5) kompot owocowy 250ml

Podwieczorek- banan 1 szt

Kolacja – chleb zwykły 100g (*1ż,*1p) masło 20 g (*4) ser żółty 50g (*4) herbata 250ml. sałata pomidory koktajlowe 100g

posiłek dodatkowy – jogurt naturalny 1 szt (*4)

 

 

20-12-2023r E: 2185 kcal; B: 79 g; T: 75 g w tym nasycone kw.tłuszczowe 33g; WW: 327 g; błonnik 35g

Śniadanie – ryż na mleku 300ml. (*4) chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7) chleb zwykły 60g (*1p,*1ż) masło 14g (*4) łopatka prasowana 50g (*8) kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata, ogórek 100g

Obiad – zupa fasolowa 300ml.(*1p,*4,*5) bitka wieprz w sosie 160g (*1p,*2,*4) ziemniaki 200g

sał. z buraków 120g kompot owocowy 250 ml

Podwieczorek- mus owocowy 100g

Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) polędwica drobiowa 50g (*8) herbata 250ml. sałata pomidory koktajlowe 100g

posiłek dodatkowy – kanapka z serem śmietankowym (*1p,*4)

 

 

( zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu )

 

 


 

 

DIETA ŁATWOSTRAWNA

 

 

Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami podanymi przez producentów:
1 legenda (*) produkt zawiera wskazany alergen.
1p - gluten pszenny, 1ż - gluten żytni, 1j - gluten jęczmienny, 1o - gluten owsiany,

2 - jaja, 3 - ryby, 4 - mleko, 5 - seler, 6 -gorczyca,7 - ziarna sezamu, 8 - soja

 

 

 

08-12-2023r 2409 kcal; B: 85 g; T: 83g w tym nasycone kw.tł. 41g; WW: 357 g; błonnik- 40g

Śniadanie – k.jęcz. na ml. 200ml.(*1p,*4) chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g (*4 ) jajko got. 2 szt. (*2)

kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata, pomidorki koktajlowe 60g

Obiad – pomidorowa z ryżem 300 ml (*1p,*4,*5 ) ryba z pieca 60g (*3,*5) sos 100 (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g jarzynka got. 150g (*5) kompot owocowy 250ml

Podwieczorek- banan 1 szt

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) serek fromage 80g (*4) herbata 250 ml. sałata jabłko 1 szt

posiłek dodatkowy – sok warzywny 1 szt (*5)

 

 

 

09-12-2023r E: 2080 kcal; B: 78 g; T: 77g w tym nasycone kw.tł. 34g; WW: 296 g; błonnik- 27g

Śniadanie – zacierka na ml. 300ml.(*1p,*2,*4) chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g (*4)

polędwica drobiowa 50g (*8) kawa zbożowa ml.250ml sałata, pomidorki koktajlowe 60g

Obiad – zupa wiosenna 300ml.(*1p,*4,*5) schab got. w sosie (*1p,*2,*5)

ziemniaki 200g sur. z marchwi i jabłka z olejem 150g kompot owocowy 250ml

Podwieczorek- mandarynka 1 szt

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) golonkowa 50g (*8) herbata 250ml. sałata jabłko 1 szt

posiłek dodatkowy – jogurt naturalny 1 szt (*4)

 

 

10-12-2023r E: 2451 kcal; B: 87 g; T: 104g w tym nasycone kw.tł. 40g; WW: 308 g; błonnik- 24g . Śniadanie – chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g (*4) wędlina biała grz. 1 szt (*8) kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata , pomidorki koktajlowe 60g

Obiad – rosół z mak. 300ml (*5) kurczak gotowany (*5) sos biały 100g (*1p,*4,*5) ryż 200g

brokuł got. 150g (*4) kompot owocowy 250ml

Podwieczorek- jabłko 1 szt

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) szynka gotowana 50g (*8) herbata 250ml sałata jogurt owocowy (*4)

posiłek dodatkowy – wafle ryżowe 15g

 

 

11-12-2023r 2188 kcal; B: 91 g; T: 73g w tym nasycone kw.tł. 33g; WW: 327 g; błonnik- 32g

Śniadanie – pł.ows. na ml. 200ml.(*1o, *4) chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g (*4) golonkowa 50g (*8) kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata, jabłko 1 szt

Obiad –krupnik 300 ml (*1j ,4,5*) filet gotowany 60g (*5) ziemniaki 200g sos biały 100g (*1p,*4,*5) marchew got. 120g kompot owocowy 250ml

Podwieczorek- kiwi 1 szt

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) ser biały 100g (*4) herbata 250ml. sałata pomidorki koktajlowe 60g

posiłek dodatkowy – kanapka z szynką (*1p,*8)

 

 

12-12-2023r E: 2424 kcal; B: 82 g; T: 95g w tym nasycone kw.tł. 44g; WW: 321 g; błonnik- 24g . Śniadanie – k.jęcz. na mleku 200ml (*1j,*4) chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g (*4) jajko got. 2 szt(*2) kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata , jabłko 1 szt.

Obiad – kalafiorowa 300ml (*1p,*4,*5) sztuka mięsa got. w sosie 180g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g

sałata lodowa z olejem 120g (*1p) kompot owocowy 250ml

Podwieczorek- ciasto drożdżowe (*1p,*2,*4)

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) szynka z indyka 50g (*8) herbata 250ml sałata pomidorki koktajlowe 60g

posiłek dodatkowy – jogurt naturalny 1 szt (*4)

 

 

13-12-2023r E: 2426 kcal; B: 91 g; T: 84 g w tym nasycone kw.tł. 40g; WW: 353 g; błonnik- 36g

Śniadanie – zacierka na mleku 200ml (*1,*2,*4) chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g(*4) szynka gotowana 50g (*8) kawa zbożowa z ml.250ml (*1ż,*1j,*4) sałata pomidorki koktajlowe 60g

Obiad – jarzynowa z mak. 300 ml (*1p,*4,*5) pulpet got. 80g (*1p,*2,*5) sos pomidorowy 100g (*1p,*4,*5)

ziemniaki 200g kompot owocowy 250ml

Podwieczorek- banan 1 szt

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) twarożek 100g (*4) herbata 250ml sałata jabłko 1 szt

posiłek dodatkowy –sok wielowarzywny 1 szt

 

 

14-12-2023r E: 2038 kcal; B: 79 g; T: 64 g w tym nasycone kw.tł. 30g; WW: 302 g; błonnik- 26g

Śniadanie –mak. na ml.200ml (*1p,*4) chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g (*4) pol.drob. 50g (*8)

kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata pomidorki koktajlowe 60g

Obiad – zupa ryżowa 300ml (*5) filet gotowany 60g (*5) ziemniaki 200g sos biały 100g (*1p,*4,*5) sur. z marchwi z brzoskwinią 120g kompot owocowy 250ml

Podwieczorek- kefir 1 szt (*4)

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) szynka konserwowa 50g (*8) herbata 250ml. sałata

jabłko 1 szt

posiłek dodatkowy – wafle ryżowe 15g

 

 

15-12-2023r E: 2275 kcal; B: 72 g; T: 73g w tym nasycone kw.tł. 37g; WW: 348 g; błonnik- 28g

Śniadanie – płatki ows. na mleku 200ml (*1o,*4) bułka 70g (*1p) chleb pszenny 40g (*1p) masło 14g (*4 )

dżem 70g kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata jabłko 1 szt

Obiad –pomidorowa z mak. 300 ml(*1p,*4,*5) ryba z pieca (*3)sos 100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g brokuł got. 120g kompot owocowy 250ml

Podwieczorek- banan 1 szt

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) twarożek 100g (*4) herbata 250 ml. sałata pomidorki koktajlowe 60g

posiłek dodatkowy –mus owocowy 1 szt

 

 

16-12-2023r E: 2261 kcal; B: 78 g; T: 86g w tym nasycone kw.tł. 39g; WW: 324 g, błonnik 30g

Śniadanie –zacierka na ml 200ml. (*1p,*4) chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g (*4) szynka z indyka 50g

(*8) kawa zbożowa z ml. 250ml. (*1ż,*1j,*4) sałata, jabłko 1 szt

Obiad – zupa z groszku i marchewki 300 ml (*1p,*4,*5) sztuka mięsa w sosie 160g (*1p,*4,*5) kasza 200g (*1j)

sał. z buraków 120g kompot owocowy 250ml

Podwieczorek-mandarynka 1 szt

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) golonkowa 50g (*8) herbata 250 ml. sałata pomidorki koktajlowe 100g

posiłek dodatkowy –jogurt owocowy 1 szt (*4)

 

 

17-12-2023r E: 2196 kcal; B: 89 g; T: 79g w tym nasycone kw.tł. 38g; WW: 292 g, błonnik 22g

Śniadanie chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g (*4) jajko got. 2 szt (*2) kawa zbożowa z ml.250ml (*1ż,*1j,*4) sałata pomidory koktajlowe 100g

Obiad – rosół z mak. (*5) kurczak gotowany (*5) sos biały 100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g

sałata lodowa z olejem 120g kompot owocowy 250 ml

Podwieczorek- banan 1 szt

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) ser biały 100g (*4) herbata 250ml. sałata jabłko 1 szt

posiłek dodatkowy – jogurt naturalny 1 szt (*4)

 

 

18-12-2023r E: 2043 kcal; B: 65 g; T: 75g w tym nasycone kw.tł. 34g; WW: 292 g, błonnik 23g . Śniadanie – kasza jęczmienna na mleku 200ml (*1j,*4) chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g (*4 )

szynka gotowana 70g (*8) kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata pomidorki koktajlowe 100g

Obiad – barszcz biały z ziem. 300 ml (*1p,*4,*5) makaron z sosem mięsno- pomidorowo-jarzynowym 350g (*1p,*4,*5) kompot owocowy 250 ml

Podwieczorek- jabłko 1 szt

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) polędwica drobiowa 50g (*8) herbata 250ml sałata jogurt naturalny 1 szt (*4)

posiłek dodatkowy – sok pomidorowy 1 szt

 

 

 

19-12-2023r E: 2379 kcal; B: 90 g; T: 90g w tym nasycone kw.tł. 44 g; WW: 316 g, błonnik 28g

Śniadanie – pł.ows. na ml. 300ml.(*4) chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g (*4 ) jajko got. 2 szt (*2) kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata jabłko1 szt

Obiad – barszcz z mak. 300 ml (*1p,*5) galantyna 80g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g sos 100g (*1p,*4,*5)

sur z selera i jabłka 120g (*5) kompot owocowy 250ml

Podwieczorek- banan 1 szt

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20 g (*4) twarożek 100g (*4) herbata 250ml. sałata pomidorki koktajlowe 60g

posiłek dodatkowy – jogurt naturalny 1 szt (*4)

 

 

20-12-2023r E: 2379 kcal; B: 72 g; T: 85 g w tym nasycone kw.tł. 37g; WW: 353 g, błonnik 30g

Śniadanie – ryż na ml 300ml. (*1p) chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g (*4) łop.prasowana 50g (*8)

kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata jabłko 1 szt

Obiad – grysikowa 300ml.(*1p,*5) bitka wieprz w sosie 160g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g

sał. z buraków 120g kompot owocowy 250 ml

Podwieczorek- mus owocowy 100g

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) polędwica drobiowa 50g (*8) herbata 250ml. sałata pomidorki koktajlowe 60g

posiłek dodatkowy – kanapka z serem śmietankowym (*1p,*4)

 

 

( zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu )