CENNIK
Obiad pełny na wynos..............................25 zł
II danie na wynos......................................23 zł
Obiad pełny na miejscu...........................24 zł
II danie na miejscu...................................22 zł
Zupa (1 litr)..................................................7 zł
Zupa w termopaku......................................4 zł
Śniadanie/ kolacja.......................................8 zł
AKTUALNY JADŁOSPIS
Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami podanymi przez producentów:
1 legenda (*) produkt zawiera wskazany alergen.
1p - gluten pszenny, 1ż - gluten żytni, 1j - gluten jęczmienny, 1o - gluten owsiany,
2 - jaja, 3 - ryby, 4 - mleko, 5 - seler, 6 -gorczyca,7 - ziarna sezamu, 8 - soja
07-02-2025r
Obiad
Zestaw I – pomidorowa z ryżem 300 ml (*1p,*4,*5 ) kopytka z kapustą kisz.got. 450g kompot owocowy 250ml
Zestaw II – pomidorowa z ryżem 300 ml (*1p,*4,*5 ) ryba z pieca 60g (*3,*5) sos 100 (*1p,*4,*5)
ziemniaki 200g brokuł got. 150g (*5) kompot owocowy 250ml
08-02-2025r
Obiad
Zestaw I – zupa z fasolki szparagowej 300 ml (*1p,*4,*5) gulasz 160g (*1p,*4,*5) kasza 200g (*1j)
sur. z ogór.kons 150g (*6) kompot owocowy 250 ml
Zestaw II – zupa z fasolki szparagowej 300 ml (*1p,*4,*5) sztuka mięsa w sosie 160g (*1p,*4,*5) kasza 200g (*1j) marchew got. 150g (*5) kompot owocowy 250ml
09-02-2025r
Obiad
Zestaw I –rosół z mak. 300ml (*1p,*5) kurczak pieczony (*5) ziemniaki 200g sałata lodowa z olejem 120g
kompot owocowy 250 ml
Zestaw II – rosół z mak. (*5) kurczak gotowany (*5) sos biały 100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g
sałata lodowa z olejem 120g kompot owocowy 250 ml
10-02-2025r
Obiad
Zestaw I– barszcz biały z ziem 300 ml (*1p,*4,*5) makaron z mięsem i kapustą kisz.got.400g (*1p,*8)
kompot owocowy 250ml.
Zestaw II – barszcz biały z ziem 300 ml (*1p,*4,*5) filet got. w sosie 160g (*1p,*4,*5,) ziemniaki 200g
marchew z groszkiem 150g (*1p) kompot owocowy 250ml.
11-02-2025r
Obiad
Zestaw I– zupa brokułowa 300ml (*4,*5)kotlet mielony z ceb.180g ziemniaki 200g sał. z buraków 150g
kompot owocowy 250 ml
Zestaw II – zupa brokułowa 300ml (*4,*5) galantyna 80g sos100g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g
sał. z buraków 150g (*5) kompot owocowy 250 ml
12-02-2025r
Zestaw I– fasolowa 300ml.(*1p,*4,*5) rolada wieprz w sosie 160g(*1p,*2,*4) ziemniaki 200g
kapusta gotowana 150g kompot owocowy 250ml.
Zestaw II –grysikowa 300ml.(*1p,*5) rolada schabowa z warzywami z sosem 160g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g
sur. z marchwi i jabłka 150g kompot owocowy 250ml.
13-02-2025r
Obiad
Zestaw I– pomidorowa z mak. 300ml (*1p,*4,*5) pulpet drobiowy w sosie 160g (*1p,*4,*5) ryż 200g
brokuł got.120g kompot owocowy 250 ml
Zestaw II – pomidorowa z mak. 300ml (*1p,*4,*5) pulpet drobiowy w sosie 160g (*1p,*4,*5) ryż 200g
brokuł got.120g kompot owocowy 250 ml
14-02-2025r
Obiad
Zestaw I– zupa z fasolki szparagowej 300 ml (*1p,*4,*5) ryba smażona 80g (*1p,*2,*3,*5) ziemniaki 200g sos grecki (*1p,*5) kompot owocowy 250ml.
Zestaw II – zupa z fasolki szparagowej 300 ml(*1p,*4,*5) ryba z pieca 60g (*3,*5) sos grecki 100g (*1p,*4,*5)
ziemniaki 200g kompot owocowy 250ml.
15-02-2025r
Obiad
Zestaw I – barszcz z mak. 300ml.(*1p,*4,*5) pieczeń wieprz.w sosie 160g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g sałata lodowa z olejem 150g kompot owocowy 250ml
Zestaw II –barszcz z mak. 300ml.(*1p,*4,*5) kurczak got. (*5) sos100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g
sałata lodowa z olejem 150g kompot owocowy 250ml
16-02-2025r
Obiad
Zestaw I – kalafiorowa 300ml (*1p,*5) kotlet schabowy 70g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g sur. z kapusty świeżej
z ogórkiem 150g (*2) kompot owocowy 250ml
Zestaw II – kalafiorowa 300ml (*1p,*5) schab got. w sosie 160g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g marchew got. 150g (*1p) kompot owocowy 250ml
17-02-2025r
Obiad
Zestaw I– zupa wiosenna 300ml.(*1p,*4,*5) szarpańce ziemniaki 200g sur z marchwi z brzoskwinią 150g kompot owocowy 250ml.
Zestaw II– zupa wiosenna 300ml.(*1p,*4,*5) kurczak w sosie słodko-kwaśnym 150g (*1p,*4,*5) , ryż 200g
kompot owocowy 250ml.
18-02-2025r
Obiad
Zestaw I – grochówka 300 ml (*1p,*4,*5) schab z pieczarkami 70g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g sur. z kap.pekińskiej 150g kompot owocowy 250ml
Zestaw II –jarzynowa z mak. 300 ml (*1p,*4,*5) bitka wieprzowa w sosie 180g (*1p,*5,*8) ziemniaki 200g sur. z kap.pekińskiej 150g kompot owocowy 250ml.
19-02-2025r
Obiad
Zestaw I– pieczarkowa z mak. 300 ml (*1p,*4,*5) kotlet miel duszony 80g (*1p*2,*5)
ziemniaki 200g sał. z ogór. kons.120g (*1p) kompot owocowy 250ml
Zestaw II –grysikowa 300 ml (*1p,*4,*5) pulpet got. 80g (*1p*2,*5) sos 100g (*1p,*4.*5)
ziemniaki 200g brokuł got. 120g (*1p) kompot owocowy 250ml
20-02-2025r
Obiad
Zestaw I – rosół z mak. 300 ml (*5) kurczak pieczony 180g (*5) ziemniaki 200g sur. z marchwi i jabłka 150g kompot owocowy 250ml.
Zestaw II – rosół z mak. 300 ml (*1p,*4,*5) kurczak gotowany 180g (*5) ziemniaki 200g sos biały 100g (*1p,*4,*5) sur. z marchwi i jabłka 150g kompot owocowy 250ml.
( zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu )