Login    
image
KUCHNIA SZPITALNA
  
image
DIETY SZPITALNE

 

 

DIETA NORMALNA

 

 

Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami podanymi przez producentów:
1 legenda (*) produkt zawiera wskazany alergen.
1p - gluten pszenny, 1ż - gluten żytni, 1j - gluten jęczmienny, 1o - gluten owsiany,

2 - jaja, 3 - ryby, 4 - mleko, 5 - seler, 6 -gorczyca,7 - ziarna sezamu, 8 - soja

 

 

 

17-05-2024r E: 2237 kcal; B: 80g; T: 76g w tym nasycone kw.tł. 33g ; WW: 317 g; błonnik 25g

Śniadanie – pł.ows. na ml. 300ml.(*1o,*4) chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7) chleb zwykły 60g (*1p,*1ż) masło 14g (*4) jajko got. 2 szt (*2) kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata pomidorki koktajlowe 60g

Obiad – owocowa z mak. 300ml (*1p) ryba smażona 80g (*1p,*2,*3) ziemniaki 200g sałata lodowa

z olejem 150g kompot owocowy 250ml

Podwieczorek- ciasteczka owsiane z żurawiną (*1o,*4)

Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 20 g (*4) twarożek z koperkiem 100g (*4) herbata 250ml. sałata jabłko 1 szt

posiłek dodatkowy –sok pomidorowy 1 szt

 

 

18-05-2024r E: 2205 kcal; B: 72 g; T: 87 g w tym nasycone kw.tł. 40g ; WW: 302 g; błonnik 29g

Śniadanie – makaron na ml. 300ml.(*1p,*4) chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7) chleb zwykły 60g (*1p,*1ż) masło 14g (*4) pasta rybna 60g (*3) kawa zbożowa z ml.250ml (*1ż,*1j,*4) sałata ogórek 100g

Obiad – z groszku i marchewki 300 ml (*1p,*4, *5) sztuka mięsa got. 60g (*1p,*4) sos chrzanowy 100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g sał. z buraków 150g kompot owocowy 250ml

Podwieczorek- kiwi 1 szt

Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) łopatka prasowana 50g (*8) herbata 250ml sałata

jogurt owocowy 1 szt (*4)

posiłek dodatkowy – jabłko 1 szt

 

 

19-05-2024r E: 2258 kcal; B: 78 g; T: 103 g w tym nasycone kw.tł. 36g ; WW: 278 g; błonnik 28 g

Śniadanie – chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7) chleb zwykły 60g (*1p,*1ż) masło 14g (*4) biała grz. 1 szt (*8) kawa z ml. 250ml. (*1ż,*1j,*4) sałata musztarda 1 szt (*6) pomidorki koktajlowe 60g

Obiad – grysikowa 300ml.(*1p,*5) filet panierowany 70g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g brokuł got. 150g (*4) kompot owocowy 250ml

Podwieczorek- ciasteczka owsiane z żurawiną 30g (*1o,*4)

Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) ser żółty 50g (*4) herbata 250ml. sałata banan 1 szt

posiłek dodatkowy – sok pomidorowy 1 szt

 

 

 

20-05-2024r E: 2014 kcal; B: 70 g; T: 80g w tym nasycone kw.tł. 35g ; WW: 268 g; błonnik 23 g

Śniadanie – kasza jęczmienna na mleku 300ml (*1j,*4) chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7) chleb zwykły 60g (*1p,*1ż) masło 14g (*4 ) polędwica drobiowa 70g (*8) kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata jabłko 1 szt

Obiad – zupa z fasolki szparagowej 300 ml(*1p,*4,*5) makaron z sosem myśliwskim 350g (*1p, *4, *5, *8) kompot owocowy 250ml

Podwieczorek- kiwi 1 szt

Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) szynka gotowana 50g (*8) herbata 250 ml. sałata

jogurt naturalny 1 szt (*4)

posiłek dodatkowy – chrupki kukurydziane kręcone 25g

 

21-05-2024r 2434 kcal; B: 82 g; T: 100g w tym nasycone kw.tł. 40 g ; WW: 315 g; błonnik 28g

Śniadanie – zacierka na ml. 300ml.(*1p,*2,*4) chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7) chleb zwykły 60g (*1p,*1ż)

masło 14g (*4) jajko got. 2 szt (*2) kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata ogórek 100g

Obiad – żurek300 ml (*1p,*4,*5) gulasz wieprz. 160g (*1p,*5) kasza 200g (*1j)

sałata lodowa z olejem 150g kompot owocowy 250ml

Podwieczorek- banan 1 szt

Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) szynka z indyka 50g (*8) herbata 250ml. sałata

mix orzechów z rodzynkami 40g (*9)

posiłek dodatkowy – wafle ryżowe z polewą malinową 24g (*1p,*4)

 

 

22-05-2024r E: 2305 kcal; B: 82 g; T: 100g w tym nasycone kw.tł. 39g; WW: 308g; błonnik 30g

Śniadanie – pł.ows. na ml 300ml. (*1o,*4) chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7) chleb zwykły 60g (*1p,*1ż) masło 14g (*4 ) golonkowa 50g (*8) kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata, banan 1 szt

Obiad –botwinka 300 ml (*1p,*4,*5) pieczeń rzymska 80g (*1p,*2,*5) sos 100g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g

sur. z selera i jabłka 150g (*5) kompot owocowy 250ml

Podwieczorek- mandarynka 1 szt

Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) ser biały 100g (*4) herbata 250 ml sałata sałatka z czerwonej fasoli 100g

posiłek dodatkowy – sok pomidorowy 1 szt

 

 

23-05-2024r E: 2620 kcal; B: 92 g; T:76 g w tym nasycone kw.tł. 36g ; WW: 414 g; błonnik 32g

Śniadanie – mak na mleku 300 ml (*1p,*4) bułka z ziarnami 70g (*1p,*1ż,*7) chleb zwykły 30g (*1p,*1ż) masło14g (*4 ) dżem 70g kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata, jogurt naturalny 150g (*4)

Obiad – zupa brokułowa (*1p,*4,*5) potrawka z żołądków 160g (*1p,*4,*5) ryż 200g marchew z groszkiem 120g kompot owocowy 250ml

Podwieczorek- ciasto drożdżowe (*1p,*2,*4)

Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) szynka konserwowa 50g (*8) herbata 250 ml sałata ogórek 100g

posiłek dodatkowy – jabłko 1 szt

 

24-05-2024r 2382 kcal; B: 87 g; T: 69g w tym nasycone kw.tł. 29g WW: 381 g błonnik 32g

Śniadanie – k.jęcz. na mleku 200ml.(*4) chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7) chleb zwykły 60g (*1p,*1ż) masło 14g (*4 ) ryba w gal.150g (*3) kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata, pomidorki koktajlowe 60g

Obiad – zupa pomidorowa z ryżem 300 ml (*1p,*4,*5 ) kopytka z kapustą kiszoną gotowaną 450g(*1p,*2,*5) kompot owocowy 250ml

Podwieczorek- banan 1 szt

Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) twarożek z koperkiem 100g (*4) herbata 250 ml. sałata papryka 100g

posiłek dodatkowy – sok pomidorowy 1 szt (*5)

 

 

 

25-05-2024r E:2048 kcal; B: 69 g; T: 80 g w tym nasycone kw.tł. 29g WW: 297 g błonnik 30 g

Śniadanie – zacierka na mleku 200ml (*1,*2,*4) chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7)chleb zwykły 60g (*1p,*1ż) masło 14g (*4) polędwica drobiowa 50g (*8) kawa zbożowa z ml.250ml sałata, pomidorki koktajlowe 60g

Obiad – zupa wiosenna 300ml.(*1p,*4,*5) kotlet schabowy 80g (*1p,*2) ziemniaki 200g

sur. z marchwi i jabłka z olejem 120g kompot owocowy 250ml

Podwieczorek- mandarynka 1 szt

Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) golonkowa 50g (*8) herbata 250ml. sałata

jogurt owocowy 1 szt (*4)

posiłek dodatkowy – jabłko 1 szt

 

 

 

26-05-2024r E: 2463 kcal; B: 84 g; T: 108g w tym nasycone kw.tł. 38g WW: 302g błonnik 26g . Śniadanie chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7) chleb zwykły 60g (*1p,*1ż) wędlina biała grzana 1 szt. (*8) kawa zbożowa z ml.250 ml.(*1ż,*1j,*4) sałata,ogórek 100g

Obiad – rosół z mak. 300ml (*1p,*2,*5) kurczak got. 220g ryż 200g sos 100g (*1p,*4,*5) brokuł got. 120g(*4) kompot owocowy 250ml

Podwieczorek- ciasteczka owsiane z żurawiną 30g (*1o,*4)

Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) szynka gotowana 50g (*8) herbata 250ml sałata

jabłko 1 szt

posiłek dodatkowy – chrupki kukurydziane kręcone 25g

 

 

 

27-05-2024r 2357 kcal; B: 90 g; T:87g w tym nasycone kw.tł. 39g WW: 349 g błonnik 42g

Śniadanie – pł.ows. na ml. 200ml.(*1p,*4) chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7)chleb zwykły 60g (*1p,*1ż) masło 14g (*4) golonkowa 50g (*8) kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata, jabłko 1 szt

Obiad – krupnik 300 ml (*1j ,4,5*) fasolka po bretońsku 300g (*1p,*5,*8) ziemniaki 200g kompot owocowy 250ml

Podwieczorek – kiwi 1 szt

Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p) masło 20g (*4) ser żółty 50g (*4) herbata 250ml. sałata pomidorki koktajlowe 60g

posiłek dodatkowy – wafle ryżowe w polewie malinowej 24g (*1p,*4)

 

 

 

28-05-2024r E: 2451 kcal; B: 78 g; T: 89g w tym nasycone kw.tł. 37g WW: 351 g błonnik 26g . Śniadanie k.jęcz. na mleku 200ml (*1j,*4) chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7) chleb zwykły 60g (*1p,*1ż)

pasta rybna 60g (*3) kawa zbożowa z ml.250 ml.(*1ż,*1j,*4) sałata, papryka 100g

Obiad – zupa owocowa z mak. 300ml (*1p) pieczeń wieprz. w sosie 160g (*1p,*5) ziemniaki 200g sałata sur. z kap.pekińskiej 150g (*2) kompot owocowy 250ml

Podwieczorek- ciasto drożdżowe (*1p,*2,*4)

Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) szynka z indyka 50g (*8) herbata 250ml sałata

jogurt naturalny 1 szt (*4)

posiłek dodatkowy – jabłko 1 szt

 

 

29-05-2024r E: 2319 kcal; B: 82 g; T: 96 g w tym nasycone kw.tł. 39g WW: 306 g błonnik 27g

Śniadanie – zacierka na mleku 200ml (*1,*2,*4) chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7)chleb zwykły 60g (*1p,*1ż)

masło 14g(*4) szynka got. 50g (*8) kawa zbożowa z ml.250ml (*1ż,*1j,*4) sałata, ogórek kons. 60g (*6)

Obiad – jarzynowa z mak. 300 ml (*1p,*4, 5) kapuśniaczki w sosie pomidorowym 180g (1p,*4,*5)

ziemniaki 200g kompot owocowy 250ml

Podwieczorek- banan 1 szt

Kolacja – chleb zwykły 100g (*1ż,*1p) masło 20g (*4) twarożek 100g (*4) herbata 250ml sałata

sałatka z czerwonej fasoli 100g

posiłek dodatkowy – sok pomidorowy 1 szt (*5)

 

 

 

30-05-2024r Boże Ciało E: 2022 kcal; B: 69 g; T: 72 w tym nasycone kw.tł. 32g WW: 289g błonnik 27g

Śniadanie –chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7)chleb zwykły 60g (*1p,*1ż) masło 14g (*4) jajko got. 2 szt (*2)

kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata, pomidorki koktajlowe 60g

Obiad –ryżanka 300ml.(*5) filet panierowany (*1p,*2,*4) ziemniaki 200g sur. z marchwi z brzoskwinią 120g kompot owocowy 250 ml

Podwieczorek- jabłko 1 szt

Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) szynka konserwowa 50g (*8) herbata 250ml. sałata

jogurt owocowy 1 szt (*4)

posiłek dodatkowy – wafle ryżowe z polewą malinową 24g (*1p,*4)

 

 

31-05-2024r E: 2247 kcal; B: 61 g; T: 76g w tym nasycone kw.tł. 38g WW: 351 g błonnik 32g

Śniadanie – płatki ows. na mleku 200ml (*1o,*4) bułka z ziarnami 70g (*1p,*1ż,*7) chleb zwykły 30g (*1p,*1ż)

masło 14g (*4 ) dżem 70g kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata jabłko 1 szt

Obiad – pomidorowa z mak.300 ml(*1p,*4,*5) ryba smażona 100g (*1p,*2,*3) ziemniaki 200g brokuł got. 120g kompot owocowy 250ml

Podwieczorek- banan 1 szt

Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) ser topiony 50g (*4) herbata 250 ml. sałata ogórek 100g

posiłek dodatkowy – mus owocowy 100g

 

 

 

( zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu )

 


 

 

DIETA ŁATWOSTRAWNA

 

 

Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami podanymi przez producentów:
1 legenda (*) produkt zawiera wskazany alergen.
1p - gluten pszenny, 1ż - gluten żytni, 1j - gluten jęczmienny, 1o - gluten owsiany,

2 - jaja, 3 - ryby, 4 - mleko, 5 - seler, 6 -gorczyca,7 - ziarna sezamu, 8 - soja

 

 

 

 

17-05-2024r E: 2235 kcal; B: 79g; T: 78g w tym nasycone kw.tł. 35g; WW: 312 g; błonnik 23g

Śniadanie – pł.ows. na ml. 300ml.(*1p*4) chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g (*4) jajko got. 2 szt
(*2)
kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata, pomidorki koktajlowe 60g

Obiad – owocowy z mak. 300ml (*1p) ryba z pieca (*1p, *3,*5) sos (1p,*4,*5) ziemniaki 200g

sałata lodowa z olejem 150g kompot owocowy 250ml

Podwieczorek- ciasteczka owsiane z żurawiną (*1o,*4)

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20 g (*4) twarożek z koperkiem 100g (*4) herbata 250ml. sałata jabłko 1 szt

posiłek dodatkowy – sok pomidorowy 1 szt

 

 

 

18-05-2024r E: 2180 kcal; B: 78 g; T: 83 g w tym nasycone kw.tł. 40g; WW: 298g; błonnik 29g

Śniadanie – makaron na ml. 300ml.(*1p,*4) chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g(*4) szynka z indyka 50g (*8)

kawa zbożowa z ml.250ml (*1ż,*1j,*4) sałata, pomidorki koktajlowe 60g

Obiad – z groszku i marchewki 300 ml(*1p,*4,*5)sztuka mięsa w sosie 160g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g

sał. z buraków 150g kompot owocowy 250ml

Podwieczorek- kiwi 1 szt

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1ż) masło 20g (*4) łopatka prasowana 50g (*8) herbata 250ml sałata

jogurt owocowy 1 szt (*4)

posiłek dodatkowy – jabłko 1 szt

 

 

 

19-05-2024r E: 2169 kcal; B: 91 g; T: 88g w tym nasycone kw.tł. 34; WW: 274g; błonnik 27g

Śniadanie – chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g (*4) wędlina biała grzana 1 szt (*8) kawa zbożowa z ml. 250ml (*1ż,*1j,*4) sałata pomidorki koktajlowe 60g

Obiad – grysikowa 300ml.(*5,*1p) filet gotowany 60g (*5) ziemniaki 200g sos biały100(*1p,*4,*5) brokuł got.150g kompot owocowy 250ml

Podwieczorek- ciasteczka owsiane z żurawiną 30g (*1o,*4)

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) twarożek 100g (*4) herbata 250ml. sałata banan 1 szt

posiłek dodatkowy – sok pomidorowy 1 szt

 

 

 

20-05-2024 r E: 2242 kcal; B: 88 g; T: 90 g w tym nasycone kw.tł. 41; WW: 289 g; błonnik 28g

Śniadanie – kasza jęczmienna na mleku 300ml (*1j,*4) chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g (*4 ) polędwica

drobiowa 70g (*8) kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata jabłko 1 szt

Obiad – zupa z fasolki szparagowej 300 ml(*1p,*4,*5) kurczak gotowany (*5) sos biały 100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g kalafior got. 150g (*1p) kompot owocowy 250ml

Podwieczorek- kiwi 1 szt

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) szynka gotowana 50g (*8) herbata 250 ml. sałata

jogurt naturalny 1 szt (*4)

posiłek dodatkowy – chrupki kukurydziane kręcone 25g

 

 

 

21-05-2024r E: 2179 kcal; B: 73 g; T: 79g w tym nasycone kw.tł. 39g; WW: 307g; błonnik 27g

Śniadanie – zacierka na ml. 300ml.(*1p,*2,*4) chleb pszenny 100g (*1p)

masło 14g (*4) jajko got. 2 szt (*2) kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata pomidorki koktajlowe 60g

Obiad – jarzynowa 300 ml (5*) sztuka mięsa got. w sosie 160g (*1p,*4,*5) kasza 200g (*1j)

sałata lodowa z oliwą 150g kompot owocowy 250ml

Podwieczorek- banan 1 szt

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) szynka z indyka 50g (*8) herbata 250ml. sałata jabłko 1 szt

posiłek dodatkowy –wafle ryżowe z polewą malinową 24g (*1p,*4)

 

 

 

22-05-2024 r E: 2185 kcal; B: 82 g; T: 85g w tym nasycone kw.tł. 37g; WW: 310 g; błonnik 30g

Śniadanie – pł.ows. na ml 300ml. (*1o,*4) chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g (*4 ) golonkowa 50g (*8) kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata, banan 1 szt

Obiad –botwinka 300 ml (*1p,*4,*5) pulpet got. w sosie 200g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g sur. z selera i jabłka 150g (*5) kompot owocowy 250ml

Podwieczorek- mandarynka 1 szt

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) ser biały 100g (*4) herbata 250 ml sałata pomidorki koktajlowe 60g

posiłek dodatkowy – sok pomidorowy 1 szt

 

 

23-05-2024r E: 2679 kcal; B: 92 g; T: 79g w tym nasycone kw.tł. 37g; WW: 419 g; błonnik- 29g

Śniadanie – mak na mleku 300 ml (*1p,*4) bułka 70g (*1p) chleb pszenny 30g (*1p) masło14g (*4 ) dżem 70g kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata, jogurt naturalny 1 szt (*4)

Obiad – zupa brokułowa (*1p,*4,*5) potrawka z żołądków 160g(*1p,*4,*5) ryż 200g marchew z groszkiem 150g kompot owocowy 250ml

Podwieczorek- ciasto drożdżowe (*1p,*2,*4)

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) szynka konserwowa 50g (*8) herbata 250 ml sałata pomidorki koktajlowe 60g

posiłek dodatkowy – jabłko 1 szt

 

 

24-05-2024r 2147 kcal; B: 82 g; T: 75g w tym nasycone kw.tł. 36g; WW: 305 g; błonnik- 31g

Śniadanie – k.jęcz. na ml. 200ml.(*1p,*4) chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g (*4 ) jajko got. 2 szt. (*2)

kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata, pomidorki koktajlowe 60g

Obiad – pomidorowa z ryżem 300 ml (*1p,*4,*5 ) ryba z pieca 60g (*3,*5) sos 100 (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g jarzynka got. 150g (*5) kompot owocowy 250ml

Podwieczorek- banan 1 szt

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) twarożek z koperkiem 100g (*4) herbata 250 ml. sałata

jabłko 1 szt

posiłek dodatkowy – sok pomidorowy 1 szt (*5)

 

 

25-05-2024r E: 1988 kcal; B: 72 g; T: 74g w tym nasycone kw.tł. 31g; WW: 290 g; błonnik- 29g

Śniadanie – zacierka na mleku (*1p,*2,*4)chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g (*4) polędwica drobiowa 50g (*8) kawa zbożowa ml.250ml sałata, pomidorki koktajlowe 60g

Obiad – zupa wiosenna 300ml.(*1p,*4,*5) schab got. w sosie (*1p,*2,*5)

ziemniaki 200g sur. z marchwi i jabłka z olejem 150g kompot owocowy 250ml

Podwieczorek- mandarynka 1 szt

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) golonkowa 50g (*8) herbata 250ml. sałata

jogurt owocowy 1 szt (*4)

posiłek dodatkowy – jabłko 1 szt

 

 

 

26-05-2024r E: 2471 kcal; B: 84 g; T: 108g w tym nasycone kw.tł. 38g; WW: 304 g; błonnik- 26g . Śniadanie – chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g (*4) wędlina biała grz. 1 szt (*8) kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata , pomidorki koktajlowe 60g

Obiad – rosół z mak. 300ml (*5) kurczak gotowany (*5) sos biały 100g (*1p,*4,*5) ryż 200g

brokuł got. 150g (*4) kompot owocowy 250ml

Podwieczorek- ciasteczka owsiane z żurawiną 30g (*1o,*4)

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) szynka gotowana 50g (*8) herbata 250ml sałata jabłko 1 szt

posiłek dodatkowy – chrupki kukurydziane kręcone 25g

 

 

 

27-05-2024r 2090 kcal; B: 87 g; T: 71 g w tym nasycone kw.tł. 33g; WW: 311 g; błonnik- 31g

Śniadanie – pł.ows. na ml. 200ml.(*1o, *4) chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g (*4) golonkowa 50g (*8) kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata, jabłko 1 szt

Obiad –krupnik 300 ml (*1j ,4,5*) filet gotowany 60g (*5) ziemniaki 200g sos biały 100g (*1p,*4,*5) marchew got. 120g kompot owocowy 250ml

Podwieczorek- kiwi 1 szt

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) ser biały 100g (*4) herbata 250ml. sałata pomidorki koktajlowe 60g

posiłek dodatkowy – wafle ryżowe w polewie malinowej 24g (*4)

 

 

 

28-05-2024r E: 2486 kcal; B: 78 g; T: 87g w tym nasycone kw.tł. 39 g; WW: 360 g; błonnik- 26g . Śniadanie – k.jęcz. na mleku 200ml (*1j,*4) chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g (*4) szynka konserwowa 50g (*8) kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata , pomidorki koktajlowe 60g

Obiad – owocowy z mak. 300ml (*1p) sztuka mięsa got. w sosie 180g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g

sur. z kap.pekińskiej 150g (*2) kompot owocowy 250ml

Podwieczorek- ciasto drożdżowe (*1p,*2,*4)

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) szynka z indyka 50g (*8) herbata 250ml sałata

jogurt naturalny 1 szt (*4)

posiłek dodatkowy – jabłko 1 szt

 

 

29-05-2024r E: 2185 kcal; B: 84 g; T: 81 g w tym nasycone kw.tł. 40g; WW: 298 g; błonnik- 26g

Śniadanie – zacierka na mleku 200ml (*1,*2,*4) chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g(*4) szynka gotowana 50g (*8) kawa zbożowa z ml.250ml (*1ż,*1j,*4) sałata pomidorki koktajlowe 60g

Obiad – jarzynowa z mak. 300 ml (*1p,*4,*5) pulpet got. 80g (*1p,*2,*5) sos pomidorowy 100g (*1p,*4,*5)

ziemniaki 200g kompot owocowy 250ml

Podwieczorek- banan 1 szt

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) twarożek 100g (*4) herbata 250ml sałata jabłko 1 szt

posiłek dodatkowy –sok pomidorowy 1 szt

 

 

 

30-05-2024r Boże Ciało E: 1978 kcal; B: 80 g; T: 68 g w tym nasycone kw.tł. 36g; WW: 276 g; błonnik- 24g

Śniadanie –chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g (*4) jajko got. 2 szt (*2) kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata pomidorki koktajlowe 60g

Obiad – zupa ryżowa 300ml (*5) filet gotowany 60g (*5) ziemniaki 200g sos biały 100g (*1p,*4,*5) sur. z marchwi z brzoskwinią 120g kompot owocowy 250ml

Podwieczorek- jabłko 1 szt

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) szynka konserwowa 50g (*8) herbata 250ml. sałata

jogurt owocowy 1 szt (*4)

posiłek dodatkowy – wafle ryżowe z polewą malinową 24g (*1p,*4)

 

 

31-05-2024r E: 2227 kcal; B: 73 g; T: 73g w tym nasycone kw.tł. 37g; WW: 337 g; błonnik- 28g

Śniadanie – płatki ows. na mleku 200ml (*1o,*4) bułka 70g (*1p) chleb pszenny 40g (*1p) masło 14g (*4 )

dżem 70g kawa zbożowa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata jabłko 1 szt

Obiad –pomidorowa z mak. 300 ml(*1p,*4,*5) ryba z pieca (*3)sos 100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g brokuł got. 120g kompot owocowy 250ml

Podwieczorek- banan 1 szt

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) twarożek 100g (*4) herbata 250 ml. sałata pomidorki koktajlowe 60g

posiłek dodatkowy –mus owocowy 1 szt

 

 

( zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu )